DeSantis nudi policajcima 5000 dolara bonusa da se iz Čikaga presele na Floridu

DeSantis nudi policajcima 5000 dolara bonusa da se iz Čikaga presele na Floridu

Njujorčani imaju najneprivlačniji akcenat na svetu
Dan Državnosti: Nijagarini vodopadi će ponovo sijati u bojama srpske trobojke
Boeing dobija novi zahtev od SAD pre nego što Max 9 ponovo poleti

U nameri da privuče policijske službenike iz Illinoisa u Sunshine State, guverner Ron DeSantis je najavio program koji nudi bonus od 5.000 dolara policijskim službenicima koji žive van Floride kako bi ih privukao da se ovde presele, istovremeno zakupljujući bilborde na području Chicaga zarad promocije ove inicijative.

Iako program važi za sve policijske službenike van ove države, DeSantis je posebno istakao Illinois u saopštenju za medije kojim je najavio program, praveći kontrast između Floride i Illinoisa tokom svog izlaganja.

Prema rečima DeSantisa, “preko 37” regruta za policijsku službu iz Illinoisa sada radi na Floridi, pri čemu je više od 2.300 službenika dobilo bonuse za potpisivanje ugovora, što ukupno iznosi preko 15 miliona dolara od kako je program pokrenut.

“Druge države postavljaju nerezidente kao policijske službenike, donose politike koje favorizuju kriminalce nad žrtvama i otvoreno ili prikriveno smanjuju budžet policije, ali ne i Florida. Radujem se dobrodošlici muškaraca i žena u plavim uniformama iz Illinoisa u državu zakona i reda”, rekao je DeSantis u svom saopštenju.

Nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0