Demokrate predstavile plan pomoći od 1.9 biliona dolara koji uključuje novi podsticaj od $1.400

Demokrate predstavile plan pomoći od 1.9 biliona dolara koji uključuje novi podsticaj od $1.400

Besplatno gledajte srpske filmove na YouTube kanalu FCS
Bajdenova administracija predlaže ograničavanje javnih beneficija za aplikante za zelenu kartu
Da li ste se ikada zapitali koliko Amerika kasni za svetom kada je plaćeno odsustvo u pitanju? Evo odgovora!

Demokrate iz predstavničkog doma predložile su u ponedeljak novi stimulusni ček u visini od 1.400 dolara pojedincima, dok je Kongres počeo da planira paket pomoći protiv pandemije Koronavirusa od 1,9 biliona dolara koji prati plan predsednika Joea Bidena za borbu protiv pandemije i oživljavanje još uvek posrnule ekonomije.

Novi plan proširio bi poreske olakšice za porodice sa decom, za ljude sa nižom zaradom i one koji kupuju zdravstveno osiguranje tržištu kreniranom Zakonom o pristupačnoj zaštiti iz 2010. godine. Panel, koji planira da odobri meru do kraja nedelje, takođe će obezbediti subvencije za zdravstvenu zaštitu za neke nezaposlene radnike.

Nepune tri nedelje, pre koliko je predsednik, Bajden izjavio da su mu uništavanje virusa i pokretanje ekonomije glavni prioriteti. Pandemija koronavirusa ubila je preko 460.000 Amerikanaca, dok je ekonomija izgubila 10 miliona radnih mesta od početka krize prošle godine.

Uprkos kritikama republikanaca i pojedinih predstavnika demokrata da se smanji iznos pomoći i trećeg stimulusnog čeka, predstavnici demokarata su ipak predstavili plan koji će iznositi 1,9 biliona dolara.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0