“Dara iz Jasenovca” najgledaniji film u Americi – na osnovu prosečne zarade u bioskopima

“Dara iz Jasenovca” najgledaniji film u Americi – na osnovu prosečne zarade u bioskopima

Koronavirus – 4 nova slučaja u Čikagu!
Šta piju Amerikanci? Ovo su 12 najprodavanijih napitaka u Americi
Ogromne gužve na aerodromima širom SAD. Southwest i American otkazuju na stotine letova

Film “Dara iz Jasenovca”, koji se od petka prikazuje u američkim bioskopima, u vikendu za nama ostvario je veliki uspeh.

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje. Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u onima u kojima se film prikazuje, dok je prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove znatno manja.

Tako je na primer, u proteklom vikendu za film “Male stvari” iznosila 952 dolara ili “Kruds: Novo doba” – 910 dolara. Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima “Supernova” sa Kolinom Fertom i Stenlijem Tučijem u drugoj nedelji prikazivanja imao je prosečnu zaradu od 191 dolara po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film “Dara iz Jasenovca” je takođe zanimljiva, pa je 54 odsto od ukupnog broja gledalaca ispod 35 godina starosti. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

Film je ostvario takođe izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta “Rotten Tomatoes”, dok je ocena publike neverovatnih 88% pozitivnih ocena.

Po zaradi ovaj film se nalazi na 18. mestu američke liste gledanosti Box office.

Izvor: B92

COMMENTS

WORDPRESS: 0