Danas se otvara Chicago Riverwalk, turistički brodovi ponovo krstare

Danas se otvara Chicago Riverwalk, turistički brodovi ponovo krstare

Ilinois – 9 važnih zakona koji su stupili na snagu 1. januara
Honda povlači 500.000 vozila u SAD kako bi rešila problem sa sigurnosnim pojasevima
Kako je nastao prvi restoran brze hrane u Americi?

Jedna od najpopularnijih atrakcija u Čikagu, Riverwalk, zvanično će se ponovo otvoriti danas, ali uz nova pravila koja imaju za cilj ograničavanje aktivnosti i smanjenje gužvi, saopštila je kancelarija gradonačelnce Lori Lightfoot.

Ljudi koji žele trče, šetaju ili voze bicikl mogu to učiniti između 5 a.m. i 10 a.m. Počevši od 10 sati ujutro, Riverwalk će se zatvoriti na sat vremena radi čišćenja, a zatim će se ponovo otvoriti od 11 a.m do 9 p.m. Oni koji posećuju Rivervalk moraju se držati društvene distance i nositi maske za lice.

Turistički brodovi koji plove rekom Čikago sa stotinama turista koji uživaju i vožnji i lepotama grada jedan su od simbola Čikaga u prolećnom i letnjem periodu.

Pandemija coronavirusa izbrisala je ove živopisne prizore iz svakodnevice ali su se danas, posle gotovo tri meseca brodovi za krstarenje pojedinih kompanija ponovo vratili na reku Čikago, uz ograničenja i mere predviđene trećom fazom otvaranja države Ilinois. ,

Wendella river cruises, čije ture kreću iz Wrigley Buildinga, započeo je danas sa radom.  The Chicago Architecture Center, čija rečne ture kreću iz Riverwalk-a, najavili su da će njihova krstarenja ponovo početi 26. juna.

Turisti na brodovima moraće da nose maske. A u skladu sa državnim zahtevima tokom pandemije, izgled mesta za sedenje je promenjen da bi se primenjivalo socijalno distanciranje. Podijum na kome se nalazi turistički vodič biće fizički odvojen od turista i zaštićen pleksiglasom koji je postao uobičajen u linijama za kupovinu u supermarketima.

Shoreline Sightseeing je zadržao svoje cene na nivou iz 2019. godine,  obilazak u trajanju od 75-minuta na reci Čikago košta 37 do 41 USD po odrasloj osobi.

Prema trećoj fazi plana ponovnog otvaranja Guvernera J. B. Pritzkera, atrakcije na otvorenom poput turističkih brodova mogu da rade samo sa 25% kapaciteta, u fazi 4 planiran je rad sa 50% kapaciteta.

Izvor: Chicago Glasnik/ Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0