Da li znate šta sve Vaš auto zna o Vama? 84% proizvođača automobila deli vaše lične podatke

Da li znate šta sve Vaš auto zna o Vama? 84% proizvođača automobila deli vaše lične podatke

Guverner Ilinoisa naredio građanima da ostanu kod kuće. Evo šta to znači..
Kako će izgledati cene kuća tokom 2023.godine – Evo najnovijih informacija prema navodima kompanije Fannie Mae
Intervju: Milica Vrzić – mlada srpska glumica na putu do svetla Holivuda

Grupa istraživača u Fondaciji Mozilla nedavno je pregledala politiku privatnosti prikupljanja podataka najpopularnijih 25 automobilskih brendova u svetu.

Oni su otkrili da 84% proizvođača automobila deli vaše lične podatke.

Prema politikama privatnosti objavljenim na veb-sajtovima proizvođača automobila, Nissan je saopštio da može da prikuplja podatke o vašim psihološkim trendovima, ponašanju, inteligenciji, statusu imigracije i verskim ili filozofskim verovanjima kako bi ih delio sa trećim stranama u svrhu oglašavanja i marketinga.

Politika privatnosti navodi da Nissan prikuplja ove informacije direktno od vas i drugih kompanija za pružanje podataka, kao i vaših interakcija sa njihovim platformama i u salonima.

Politika privatnosti Kie navodi da može prikupljati informacije o vašem seksualnom životu i seksualnoj orijentaciji.

Prema Kii, “obrada ličnih informacija varira u zavisnosti od našeg odnosa i interakcija sa vama i zavisi od toga koje usluge ste koristili”, i “ove informacije mogu biti deljene ili prodate trećim stranama” poput “analitičkih partnera, mreža za oglašavanje i društvenih mreža”.

Prema Tesla-inoj politici privatnosti, kompanija može snimati videozapise iz kabine vozila kako bi “dalje razvijala buduće sigurnosne funkcije” ako vozač omogući deljenje podataka.

U odgovoru na izveštaj Fondacije Mozilla, senator Ed Markey iz Masačusetsa pozvao je Federalnu trgovinsku komisiju da istraži kako i zašto automobili prikupljaju toliko naših ličnih podataka.

nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0