Da li vam treba osiguranje za domaća putovanja? Evo najbitnijih informacija

Da li vam treba osiguranje za domaća putovanja? Evo najbitnijih informacija

Predstavnički dom usvojio predlog o podsticajnom čeku od $2000
“VERNI PRECIMA I SEBI” – Naučite vašu decu srpskoj istoriji!
Dobre vesti za kupce: IKEA donela odluku da spusti cene

Planiranje putovanja podrazumeva brojne odluke i ulaganja, od izbora destinacije do novca potrošenog na putovanje i smeštaj. Međutim, život često ne prati planove i neočekivani događaji mogu poremetiti putovanje ili ga potpuno sprečiti. U takvim situacijama, putno osiguranje može biti spasonosno rešenje koje će vam pomoći da se izborite sa stresom i uštedite hiljade dolara.

should-you-get-travel-insurance-for-domestic-trips.jpg

Mnogi ljudi veruju da im putno osiguranje nije potrebno ako putuju unutar SAD-a, što je velika zabluda. U ovom članku ćemo istražiti tri razloga zbog kojih je putno osiguranje vredno razmatranja u bilo kojoj situaciji.

Ne možete predvideti budućnost. Kada putujete, mnoge stvari su van vaše kontrole, a neočekivani događaji poput bolesti, povrede ili kašnjenja letova mogu poremetiti vaše planove i izazvati nepotrebni stres. U tim situacijama, putno osiguranje može pokriti do 100% troškova i omogućiti vam da se izborite sa svim izazovima.

Putno osiguranje ne treba da štiti samo putnike koji predviđaju da će možda morati da otkažu svoje putovanje“, kaže putni ombudsman Michelle Couch-Friedman. „Ono treba da ih zaštiti od neočekivanih događaja poput bolesti, povrede, čak i gubitka posla, stvari koje će sprečiti osiguranike da završe svoje putovanje kako je planirano“.

Putovanje avionom je posebno rizično, jer kašnjenja su česta, a avio-kompanije često ne ispunjavaju očekivanja putnika. Od preokreta pandemije COVID-19, kašnjenja avio-kompanija su učestala, a putnici mogu biti ostavljeni da se sami suoče sa finansijskim gubicima zbog kašnjenja ili otkazivanja. Statista izveštava da su 2022.godine samo letovi Southwest Airlines-a kasnili oko 26% vremena. Kašnjenja American Airlines, United Airlines i Delta Airlines kretala su se od oko 16% do oko 22%.

Putovanja su često skupa, a putno osiguranje može vam pomoći da uštedite novac u slučaju neočekivanih događaja. Ako ste uložili veliku svotu novca u putovanje, putno osiguranje može biti prava investicija koja će vam obezbediti mir i bezbrižnost tokom putovanja.

Putno osiguranje je vredno razmatranja bez obzira na to gde putujete. Neočekivani događaji mogu se desiti bilo kada i bilo gde, a putno osiguranje može pružiti neophodnu zaštitu od materijalne štete i stresa.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0