Da li stiže još jedan ček na 1,400 dolara – ovog puta od vaše države?

Da li stiže još jedan ček na 1,400 dolara – ovog puta od vaše države?

Najbolji grad na svetu za rad na daljinu je u Americi – a nije Njujork ili LA
Policija upozorava roditelje: Nova iPhone funkcija NameDrop deli informacije i kontakte
Neuralink kompanija za ugrađnju mikročipova u mozak započinje ispitivanje na ljudima ove godine

Neki Amerikanci možda ispunjavaju uslove da prime još jedan novčani podsticaj od svoje države ili lokalne vlade, prema novim pravilima o potrošnji koja je u ponedeljak objavilo Američko Ministarstvo finansija.
Pravila su iznela dugo očekivane smernice o državnom i lokalnom fondu za fiskalni oporavak od Korona virusa (Fond za oporavak), deo američkog CARES akta. Zakon uključuje 350 milijardi dolara direktne, fleksibilne pomoći državama, okruzima, gradovima i plemenskim vladama sa populacijom preko 50.000 stanovnika, kao i druge ključne investicije u lokalnim zajednicama.
Među više od 150 stranica smernica nalazi se odeljak koji napominje da vlade mogu da koriste svoja sredstva za oporavak za direktnu pomoć domaćinstvima i stanovništvu suočenim sa negativnim ekonomskim uticajima usled COVID-a 19 – uključujući novčanu pomoć.

Ministarstvo finansija kaže da bi čekovi novčane pomoći mogli biti slični iznosima koje je ranije pružala savezna vlada tokom prošle godine. Ti iznosi su se kretali između 600 i 1.400 dolara po pojedincu, u zavisnosti od trenutka izdavanja. Trezor upozorava: „Gotovinski transferi koji znatno premašuju takve iznose bi bili izvan opsega prihvaljive upotrebe prema (Zakonu ARPA) i mogli bi biti nadoknađeni“.

Pa ko bi mogao da ispunjava uslove? Osoba ili domaćinstvo koje je doživelo „negativan ekonomski uticaj zbog pandemije“. Budući da je to prilično široko, Ministarstvo finansija ulazi u detalje, sugerišući da su to oni koji su „doživeli nezaposlenost, oni kojima se povećala nestabilnost kada su u pitanju hrana i smeštaj ili oni koji imaju nizak ili umereni dohodak kao rezultat posledica proisteklih iz pandemije“.

Drugim rečima, program novčanih transfera koji daje stimulativne provere „nezaposlenim radnicima ili porodicama sa niskim ili umerenim prihodima koje su se suočile sa nesrazmernom ekonomskom štetom zbog pandemije“ bio bi iznad nivoa, prema mišljenju Ministarstva finansija.
Smernice takođe predlažu i druga područja za dobijanje čekova. Na primer, vlade mogu „pružiti porodične beneficije preživelim članovima porodica žrtava COVID-a 19 ili novčanu pomoć udovicama, udovcima i izdržavanim licima žrtava COVID-a 19“.

Razmatrajući veličinu čekova, Ministarstvo finansija takođe navodi da oni „moraju biti srazmerno proporcionalni negativnom ekonomskom uticaju kojeg će rešavati“.
Ostale oblasti pomoći pojedincima uključuju: pomoć u hrani; stanarini, hipotekama ili pomoć u plaćanju komunalnih usluga; savetovanje i pravna pomoć za sprečavanje iseljenja ili beskućništva; novčana pomoć (razmotrena u nastavku); hitna pomoć za sahrane, kućne popravke, vremenske prilike ili druge potrebe; pristup internetu ili pomoć u digitalnoj pismenosti; obuka za posao radi suočavanja sa negativnim ekonomskim ili javnim zdravstvenim uticajima koji su nastali usled zanimanja ili nivoa obuke radnika.

Izvor: Forbes 

COMMENTS

WORDPRESS: 0