Da li je neophodno da zakažete termin za REAL ID u Ilinosu?

Da li je neophodno da zakažete termin za REAL ID u Ilinosu?

Srbija velikom pobedom nad Norveškom na korak do Evropskog prvenstva!
Šta je Noć veštica i zbog čega se obeležava?
Bez naknada i sa visokom kamatom: Apple predstavio novi štedni račun za svoje korisnike

Stanovnici Ilinoisa stariji od 18 godina uskoro će morati da pokažu pasoš, vozačku dozvolu, ili ličnu kartu usklađenu sa REAL ID standardom da bi se ukrcali na domaće letove, kao i za ulazak u federalne zgrade. Prema Odeljenju za unutrašnju bezbednost Zakon o REAL ID-u „uspostavlja minimalne bezbednosne standarde za vozačke dozvole i identifikacione kartice koje izdaje država, i zabranjuje određenim saveznim agencijama da prihvataju u službene svrhe identifikacione kartice koje ne ispunjavaju ove standarde“.

REAL ID se izdaje u svih 50 država. REAL ID je označen zvezdicom i okolnim zlatnim krugom u gornjem desnom uglu vozačke ili lične karte u Ilinoisu. U Ilinoisu REAL ID se može izvaditi u DMV kancelarijama.

Zakazivanje termina za vađenje REAL ID-a nije neophodno, možete samo otići u najbližu kancelariju. Zakazivanje možete obaviti onlajn do 10 dana unapred. Oni koji žele da dobiju REAL ID dok obnavljaju svoju vozačku dozvolu u Ilinoisu mogu to da urade. Kandidati moraju da popune prijavu i prilože dokumente koji dokazuju njihov identitet, broj socijalnog osiguranja, potpis i dva dokumenta koja dokazuju mesto prebivališta.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0