Da li je milion dolara dovoljno za “odlazak u penziju” u Americi? Evo koliko će vam ova ušteđevina trajati u Čikagu

Da li je milion dolara dovoljno za “odlazak u penziju” u Americi? Evo koliko će vam ova ušteđevina trajati u Čikagu

Šta je Noć veštica i zbog čega se obeležava?
Walmart proširuje svoju uslugu dostave dronovima u ovih šest američkih država
Arkanzas je treća država koja ukida naknade za nezaposlene od $300. Očekuje se da će ovo slediti još nekoliko država

Da li je ušteda od milion dolara dovoljna da bi vam u Americi obezbedila mirnu penziju? Zavisi od mesta gde živite budući da se prosečni troškovi života razlikuju od države do države.

Infografika koja je napravljena na osnovu podataka koje je prikupila GOBankingRates.com, prikazuje koliko godina će trajati milion dolara štednje u 50 najvećih američkih gradova.

Možda nije iznenađujuće što se San Francisco našao kao najskuplji grad na listi. Penziona štednja od milion dolara traje otprilike osam godina u San Franciscu. Važan faktor kada je ovaj grad u pitanju su troškovi stanovanja. Prema Sperlings Best Places, stanovanje u San Franciscu je gotovo 6 puta skuplje od nacionalnog proseka i 3,6 puta skuplje nego u državi Kaliforniji.

Sa druge strane, milion dolara u u penziji trajalo bi 45,3 godine u Memphisu. To je otprilike 37 godina duže nego što bi trajalo u San Franciscu. U Memphisu su troškovi stanovanja oko 2,7 puta manji od nacionalnog proseka, a ostali troškovi poput namirnica, zdravstva i režija takođe su znatno ispod nacionalnog proseka.

Prema ovom istraživanju sa milion dolara u Čikagu biste mogli da živite 26,4 godine.

Bankar. me

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0