CVS najavio otpuštanje 5,000 zaposlenih kao deo programa smanjenja troškova

CVS najavio otpuštanje 5,000 zaposlenih kao deo programa smanjenja troškova

Čikago je imao samo jedan sunčan dan u poslednja 42 dana
First Generation Americans Podcast – Danilo Dacha Bozovic
Danas počinje Amazon Prime Day – Najveća online rasprodaja na svetu

Kompanija CVS Health potvrdila je u utorak da će otpustiti 5,000 zaposlenih kao deo napora da smanji troškove. Ova maloprodajna i farmaceutska kompanija saopštila je da će otpuštanja uglavnom uticati na “pozicije koje nisu u direktnom kontaktu s kupcima”, kao što su korporativne uloge, ističući da ne očekuje da će ovaj potez uticati na maloprodajne objekte, apoteke i klinike.

“Naša industrija se menja kako bi se prilagodila novim potrebama i očekivanjima potrošača u oblasti zdravlja”, izjavila je kompanija CVS za ABC News. “Kao deo inicijative preduzeća da reprioritizujemo naša ulaganja u pružanje nege i tehnologiju, moramo preduzeti teške korake da smanjimo troškove.”

Otpuštenim radnicima biće obezbeđena otpremnina i beneficije, uključujući pristup “uslugama za preusmeravanje” kako bi pronašli posao na drugom mestu.

“Posvećeni smo podršci kolegama koje su pogođene ovom odlukom”, rekla je kompanija.

Prema podacima iz decembra, kompanija CVS je širom sveta zapošljavala otprilike 300,000 radnika. Otpuštanja koja su upravo najavljena smanjiće manje od 2% ukupnog broja zaposlenih u kompaniji.

Kompanija sa sedištem u Rhode Islandu upravlja s više od 9,000 maloprodajnih lokacija i 1,100 medicinskih klinika, prema podacima iz izveštaja o hartijama od vrednosti. Takođe je vlasnik jednog od najvećih zdravstvenih osiguravajućih društava u zemlji, Aetna, kao i najvećeg menadžera beneficija za lekove u zemlji, CVS Caremark.

ABC News

COMMENTS

WORDPRESS: 0