CTA najavljuje da je produžetak Crvene linije korak bliže stvarnosti

CTA najavljuje da je produžetak Crvene linije korak bliže stvarnosti

Koliko vredi $1500 u SAD? U Kanzasu stan od 150 kvadrata, u Njujorku možda soba
Amerika danas obeležava “Dan Predsednika”
Ilinois menja državnu zastavu posle više od sto godina

Chicago Transit Authority kaže da će izgradnja produžetka Crvene linije (RLE) uskoro početi, ali još uvek predstoji dug put. Produžetak Crvene linije preko 95. ulice do 130. ulice značiće četiri nove stanice i mogao bi skratiti putovanje stanovnicima južnih delova grada do centra za 30 minuta.

Pored toga, mogao bi privući razvoj na Južnoj strani.

Stanovnicima je obećavano produženje još od vremena prvog gradonačelnika Dejlia, ali su decenijama bili razočarani zbog nedostatka finansiranja, dok su drugi projekti CTA, uglavnom na Severnoj strani, imali prioritet.

CTA organizuje niz javnih sastanaka kako bi se objasnilo kako će preliminarni radovi, uključujući rušenje, uticati na to područje. Ti radovi su zakazani da počnu ovog leta pre nego što radovi na proširenju započnu krajem sledeće godine, sa očekivanim završetkom do 2029. godine.

Ako trenutna administracija uspe da pokrene projekat vredan 3,6 milijardi dolara, to bi bio veliki uspeh za gradonačelnika Brandona Džonsona i opterećenog šefa CTA Dorvala Kartera, ali projekat zavisi od federalnog novca za dobar deo finansiranja.

Karter kaže da je RLE prioritet za predsednika, prenosi WTTW, i portparol CTA kaže da se očekuje da će dobiti 350 miliona dolara finansiranja do kraja godine.

Ostatak finansiranja će doći iz distrikta za povećanje poreza, države i plana kapitalnih investicija CTA.

Prvi sastanak je u 18h u utorak u Pullman Community Center; učesnici se mogu unapred registrovati ovde.

Drugi sastanci su zakazani za 18h 25. juna u RLE Community Office i 18h 26. juna u ogranku biblioteke Altgeld Gardens.

Axios Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0