Čovek tuži Powerball: Rekli mu da je “dobitak” od 340 miliona dolara bio greška

Čovek tuži Powerball: Rekli mu da je “dobitak” od 340 miliona dolara bio greška

Preko 1500 američkih direktora dalo je otkaze, evo i zašto
LLC, S Corp, C Corp? Evo kako da izaberete pravu strukturu za vaše poslovanje
Pohađanje osnovne ili srednje škole u Sjedinjenim Državama na osnovu F-1 vize – Evo najvažnijih informacija

Kada je Džon Čiks video da su dobitni brojevi na veb sajtu DC lutrije odgovarali njegovom tiketu u januaru 2023. godine, prvo nije znao šta da misli. Iznos dobitka iznosio je ogromnih 340 miliona dolara.

“Nisam se uzbuđivao”, rekao je Čiks za NPR. “Samo sam pozvao svog dugogodišnjeg prijatelja.” Taj prijatelj mu je savetovao da napravi fotografiju brojeva na ekranu, koji su odgovarali kombinaciji rođendanskih datuma Čiksove porodice i drugih cifara.

Međutim, tiket je bio odbijen više puta kada je Čiks pokušao da dobije nagradu. Konačno mu je rečeno od strane Kancelarije za lutrije i igre D.C. da su brojevi objavljeni na mreži bili greška.

Kao rezultat toga, Čiks tuži nekoliko grupa koje vode Powerball u Vašingtonu, D.C. Prema sudskim dokumentima, Čiks je zatražio 340 miliona dolara kao nadoknadu, zajedno sa štetom i kamatama.

Taoti Enterprises, preduzeće za lutriju i jedan od tuženih u slučaju, izjavilo je da je “slučajno” objavilo pogrešne brojeve kao deo testa kontrole kvaliteta. Greška nije uklonjena sa veb lokacije sve do tri dana nakon objavljivanja, prema sudskim dokumentima.

npr.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0