Comcast najavio da će uložiti milijardu dolara kako bi brzi internet dobile porodice sa niskim primanjima širom SAD

Comcast najavio da će uložiti milijardu dolara kako bi brzi internet dobile porodice sa niskim primanjima širom SAD

Ovo su najčešća pitanja prilikom intervjua za Zelenu Kartu u 2021. godini
TOP 20 poslova u SAD na kojima možete zaraditi više od $80000 godišnje
Razmišljate o investiranju? Evo 6 najboljih investicija za početnike

Comcast je u sredu najavio da će uložiti milijardu dolara tokom narednih 10 godina kako bi pomogao da brzi internet stigne i do porodica sa niskim primanjima širom SAD-a putem kućnih usluga s popustom i besplatnog Wi-Fi-ja u centrima zajednice.

Napori da se premosti digitalna podela uključuju Internet Essentials, koji porodicama koje primaju javnu pomoć nudi usluge od 9,95 dolara mesečno. Program pokrenut 2011. godine povezao je više od 10 miliona ljudi sa brzom internet uslugom kod kuće, uključujući 880.000 u Čikagu i okrugu Cook, najvećem tržištu Internet Essentials-a u SAD-u, saopštila je kompanija.

Program uključuje finansiranje inicijative Comcast’s Lift Zone, koja pruža besplatnu Wi-Fi uslugu u zajednicama, sa 20 lokacija u okolini Čikaga. Comcast je takođe finansirao iskustvene laboratorije za digitalnu obuku u 11 filijala Javne biblioteke u Čikagu kao deo Internet Essentials-a.

Na neki način, Čikago je rodni grad Internet Essentials-a“, rekao je Matthev Summi, regionalni potpredsednik Comcast-a za spoljne i vladine poslove, u izjavi. „Mnogo programskih inovacija i poboljšanja je ovde prvo napredovalo.

Stvoreni da zadovolje regulatore kao deo Comcast-ove akvizicije NBC Universal iz 2011. godine, Internet Essentials su u početku pružali širokopojasne usluge s popustom porodicama učenika K-12 koji ispunjavaju uslove za savezni program subvencionisanog školskog ručka. Od tada se proširio na svako domaćinstvo koje prima javnu pomoć, kao što su beneficije u okviru Programa dodatne pomoći u ishrani, Medicaid ili subvencionisano stanovanje.

Cene Internet usluga nude popust porodicama sa niskim prihodima, pružajući brzine od 50 Mbps po ceni od 9,95 USD mesečno, a modem je besplatan. Uporediv maloprodajni paket, Comcast-ova usluga Xfiniti Prepaid Internet, pruža iste brzine od 50 Mbps pri 45 USD mesečno, uz jednokratnu naknadu od 35 USD za modem.

Premošćivanje digitalne podele, socioekonomski disparitet koji širokopojasni pristup čini manje pristupačnim porodicama sa niskim prihodima, postao je veći prioritet tokom pandemije, kada je daljinsko učenje stvorilo „prazninu u domaćem zadatku” za porodice sa ograničenim pristupom internetu.

Studija Pev Research-a iz 2019. godine otkrila je da je 56% porodica sa prihodima manjim od 30.000 USD godišnje imalo kućni širokopojasni pristup. Na drugom kraju spektra, 94% porodica sa godišnjim prihodom domaćinstva od 100.000 USD ili više imalo je kućni širokopojasni pristup, prema studiji Pev.

U septembru je studija Pev Research-a otkrila da je šest od 10 porodica sa niskim prihodima prijavilo digitalne prepreke u obavljanju daljinskih školskih zadataka tokom pandemije.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0