Čikaški učitelji odbili povratak u škole, glasali za nastavu na daljinu

Čikaški učitelji odbili povratak u škole, glasali za nastavu na daljinu

Na ovim aerodromima u Americi više vam neće trebati boarding pass
Chicago restaurant week 2022! Učestvuje više od 300 restorana
Kada će prestati mandat za obavezno nošenje maski u Ilinoisu? Evo šta znamo do sada

Sindikat učitelja u Čikagu saopštio je u nedelju da su njegovi članovi glasali da se usprotive naredbi da se vrate u učionicu zbog zabrinutosti zbog COVID-19. Na taj ušli su u sukob sa okružnim zvaničnicima koji su rekli da bi odbijanje povratka u škole predstavljalo nezakonit štrajk.

Državne škole u ​​Čikagu, želele su da se učitelji i ostali zaposleni vrate u škole u ponedeljak kako bi se spremili da dočekaju oko 70.000 učenika na vanrednim časovima u školi počevši od 1. februara. Nije određen datum povratka za srednjoškolce.

Sindikat učitelja, međutim, protivi se tom planu zbog brige za zdravlje svojih članova i pozvao ih je da nastave da predaju od kuće uprkos planu okruga. Sindikat je rekao da plan bezbednosti okruga zaostaje i da bi pre nego što se nastavnici mogu bezbedno da se vrate u škole, vakcinacije morale biti šire rasprostranjene, a trebalo bi uspostaviti različite metrike za merenje infekcija.

Dve strane pregovaraju mesecima, a razgovori su nastavljeni i nakon objavljivanja rezultata glasanja u nadi da će postići dogovor.

Zvaničnici CPS-a rekli su u nedelju da su se dogovorili da odlože povratak nastavnika za dva dana kako bi stranama dali više vremena za pregovore. Ali rekli su da će se od nastavnika dalje očekivati da nastave ličnu nastavu 1. februara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0