Čikaška srednja škola rangirana među najboljima u SAD prema izveštaju U.S. News & World Report

Čikaška srednja škola rangirana među najboljima u SAD prema izveštaju U.S. News & World Report

Odloženo suđenju Snapchat-u zbog kršenja zakona o privatnosti Ilinoisa
Dvojno državljanstvo u Americi – sve što treba da znate o najbitnijim pravilima i propisima
Božić i Nova godina u Čikagu bez snega

Jedna čikaška srednja škola je proglašena jednom od pet najboljih srednjih škola u zemlji prema izveštaju U.S. News & World Report.

S obzirom na to da nova školska godina uskoro počinje, NBC Chicago je prešao kroz najnoviji rangiranje najboljih javnih srednjih škola.

Prema U.S. News and World Report, Payton College Preparatory High School u Čikagu je rangirana kao peta najbolja škola u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izveštaj, objavljen u aprilu, naveo je najbolje srednje škole za 2022. godinu i ocenio javne srednje škole koristeći skup od šest takozvanih “indikatora”, uključujući stvari poput spremnosti za fakultet, obuhvata fakultetskog kurikuluma, uspešnosti i performansi na državnim ispitima, performansi učenika sa posebnim potrebama i stopa diplomiranja. Međutim, rangiranje za ovu godinu je prilagođeno zbog neslaganja podataka izazvanih pandemijom COVID-19. Rangirane su gotovo 18.000 javnih srednjih škola od ukupno oko 24.000 pregledanih.

Još nekoliko čikaških škola se takođe našlo u prvih 100 na listi.

Northside College Preparatory je zauzela 31. mesto, Jones College Prep je rangirana na 51. mestu, Young Magnet High School je zauzela 67. mesto, dok se Lane Technical High School našla na 84. mestu.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0