Čikaška policija razmišlja o zatvaranju centra grada zbog mogućih nemira ovog vikenda

Čikaška policija razmišlja o zatvaranju centra grada zbog mogućih nemira ovog vikenda

Kruzeri neće nastaviti sa radom najranije do 31. oktobra
Razmišljate o kupovini auta? Evo odgovora na pitanje koje vreme je najbolje za kupovinu
Evropska Unija produžila zabranu putovanja, Amerikancima i dalje zabranjen ulaz

Policijska uprava Čikaga navodno je poručila svojim komandantima da se upoznaju sa planom za zatvaranje centralne gradske poslovne četvrti uoči potencijalnih nemira ovog vikenda.

Drastična mera — pomenuta u novom internom memorandumu koji kruži među osobljem — je samo opcija na stolu u ovom trenutku, navodi VLS. Prošlog vikenda nasilje je zahvatilo čikaški kvart Loop i službenicima je ove nedelje naređeno da otkažu predstojeće slobodne dane „kako bi se pozabavili trenutnim problemima kriminala“.

„U slučaju građanskih nemira i pljačke, zamenici načelnika i komandanti oblasti trebalo bi da identifikuju punktove za mobilizaciju“, navodno se navodi u memorandumu, uz napomenu da bi policija trebalo da odredi specijalne patrole u ​​maloprodajnim radnjama.

Drugi deo memoranduma, pod nazivom Procedure za hitno zatvaranje Centralnog poslovnog okruga, objašnjava kako bi oblasti Loop i Miracle Mille mogle da budu zatvorene, izveštava VLS, slično onome što je učinjeno tokom nereda i pljački koji su se desili 2020.

U demonstracijama 2020. godine, od kojih su neke održane odmah nakon smrti Džordža Flojda, čikaška policija podigla je nekoliko mostova koji povezuju centar grada sa severnom i zapadnom stranom grada tako da demonstranti ne mogu da pređu.

Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0