Čikaška policija razmišlja o zatvaranju centra grada zbog mogućih nemira ovog vikenda

Čikaška policija razmišlja o zatvaranju centra grada zbog mogućih nemira ovog vikenda

Fitch Ratings tek drugi put u istoriji snizio kreditni rejting Amerike
FDA odobrila treću dozu Fajzer vakcine za Amerikance starije od 65 godina
Isplata 1200$ pomoći za neke Amerikance ne pre Avgusta

Policijska uprava Čikaga navodno je poručila svojim komandantima da se upoznaju sa planom za zatvaranje centralne gradske poslovne četvrti uoči potencijalnih nemira ovog vikenda.

Drastična mera — pomenuta u novom internom memorandumu koji kruži među osobljem — je samo opcija na stolu u ovom trenutku, navodi VLS. Prošlog vikenda nasilje je zahvatilo čikaški kvart Loop i službenicima je ove nedelje naređeno da otkažu predstojeće slobodne dane „kako bi se pozabavili trenutnim problemima kriminala“.

„U slučaju građanskih nemira i pljačke, zamenici načelnika i komandanti oblasti trebalo bi da identifikuju punktove za mobilizaciju“, navodno se navodi u memorandumu, uz napomenu da bi policija trebalo da odredi specijalne patrole u ​​maloprodajnim radnjama.

Drugi deo memoranduma, pod nazivom Procedure za hitno zatvaranje Centralnog poslovnog okruga, objašnjava kako bi oblasti Loop i Miracle Mille mogle da budu zatvorene, izveštava VLS, slično onome što je učinjeno tokom nereda i pljački koji su se desili 2020.

U demonstracijama 2020. godine, od kojih su neke održane odmah nakon smrti Džordža Flojda, čikaška policija podigla je nekoliko mostova koji povezuju centar grada sa severnom i zapadnom stranom grada tako da demonstranti ne mogu da pređu.

Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0