Čikago u petak ulazi u “Fazu 5” otvaranja. Evo šta ona donosi

Čikago u petak ulazi u “Fazu 5” otvaranja. Evo šta ona donosi

Serbfest Chicago 2019
Ne propustite – Air and Water Show u Čikagu ovog vikenda
Raging Waves – Najveći vodeni park u Ilinoisu zvanično otvoren

Illinois će se u potpunosti ponovo otvoriti ove nedelje i ući u fazu 5 državnog plana za ponovno otvaranje u petak.

Guverner J.B.Pritzker je prošle nedelje objavio smernice za 5. fazu i šta tačno znači za stanovnike.

Iako je faza planirana tako da predstavlja potpuno otvaranje, počevši od 11. juna, neće biti ukinuta sva ograničenja.

Prema rečima guvernera, ulazak u Fazu 5 „podrazumevaće da firme, velika dešavanja, kongresi, zabavne parkovi između ostalog, moći će da rade punim kapacitetom prvi put od početka Covid19 pandemije.”

Država će takođe ukinuti zahteve za nošenje maski na otvorenom u školama u skladu sa smernicama američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Po ulasku u fazu 5, potpuno vakcinisani ljudi mogu nastaviti sa aktivnostima bez nošenja maske, osim ako to zahtevaju savezni, državni, lokalni, plemenski ili teritorijalni zakoni, pravila i propisi, uključujući lokalne, poslovne i radne smernice.

U fazi 5 svi sektori privrede mogu nastaviti redovnim kapacitetom. Peta faza takođe označava povratak tradicionalnih konvencija, festivala i velikih događaja bez ograničenja kapaciteta. Veliki skupovi svih veličina mogu se nastaviti u svim okruženjima, a faza 5 uklanja zahteve da kompanije uvedu obavezno socijalno distanciranje, kao i svakodnevne zdravstvene preglede zaposlenih i posetilaca.

Evo šta je još uvek ostaje na snazi:

Illinois će i dalje preporučivati maske za lice za nevakcinisane osobe, kao i za sve pojedince u avionima, autobusima, vozovima i drugim oblicima javnog prevoza; u čvorištima za prevoz, kao što su aerodromi i železničke i autobuske stanice; u zajedničkim objektima kao što su popravne ustanove, domovi veterana i ustanove za dugotrajnu negu, domovi za grupe i stambeni objekti; i u zdravstvenim ustanovama.

Kompanije i druga mesta treba da nastave da omogućavaju socijalno distanciranje u meri u kojoj je to moguće, posebno u zatvorenom.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0