Čikago treći u SAD, a sedmi na svetu po saobraćajnim gužvama u 2020. godini

Čikago treći u SAD, a sedmi na svetu po saobraćajnim gužvama u 2020. godini

Guverner Ilinoisa naredio građanima da ostanu kod kuće. Evo šta to znači..
Ovo su američke države i gradovi sa najvećim brojem vozača kamiona
4 načina za uklanjanje prinudne naplate duga (collection) iz svog kreditnog izveštaja

INRIKS Global Traffic Scorecard ocenio je Čikago kao treći grad u Americi po saobraćajnim gužvama u 2020.godini, što je napredak u odnosu na 2019. godinu kada se Čikago našao na drugom mestu. Godišnji izveštaj takođe navodi da jeEisenhower Expressway — od I-290/294 do I-90/94 Interchange – najzagušeniji put u celoj zemlji.

COVID-19 dramatično je promenio ponašanje putnika u saobraćaju širom zemlje, vreme putovanja kroz centar velikih gradova je prepolovljeno. Stanovnici Čikaga izgubili su 86 sati zbog gužvi u saobraćaju, pa čak i uz pad vremena čekanja od 40% u odnosu na 2019. godine, to je prosečnog vozača koštalo oko 1.279 dolara.

Prema Bob Pishue-u, analitičaru za transport u INRIKS-u, gradovi poput Čikaga imaju visok procenat zaposlenosti u svojim gradskim oblastima i putnika u gradskom prevozu – što objašnjava zašto Njujork i Filadelfija zauzimaju prva dva mesta na listi rezultata.

Saobraćaj u Čikagu je opao za 22% na dnevnom nivou u 2020. godini u poređenju sa prethodnom godinom. Kada se pogleda globalno, Čikago je zauzeo 7. mesto među gradovima sa najvećim gužvama, što je za tri mesta više nego prošle godine, kada je bio deseti.

Izvor: Suntimes

COMMENTS

WORDPRESS: 0