Čikago sledi smernice CDC-a. Bez maski za vakcinisane, barovi će raditi do 4 a.m.

Čikago sledi smernice CDC-a. Bez maski za vakcinisane, barovi će raditi do 4 a.m.

Najbolji događaji i žurke za bezbedan doček Nove godine u Čikagu
Millennium Park ponovo otvoren za posetioce, ali uz ograničenja
Ponovo otvoreno klizalište u Maggie Daley Parku

14. maj  ove godine ostaće za mnoge ljude istorijski, kako za Čikago tako i za ostatak zemlje. Grad i država kažu da će slediti nova uputstva Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, savetujući da maske više nisu potrebne onima koji su potpuno vakcinisani protiv COVID-19. Pored toga, grad je ublažio niz ograničenja u okviru svoje politike „izuzeća od vakcina“. Na primer, stanovnici Čikaga mogu da se raduju povratku noćnih barova, koji prvi put od početka pandemije mogu ostati otvoreni do 4 sata ujutro.

Osim što su rekli da će slediti CDC-ov vodič, guverner J.B. Pritzker i gradonačelnica Lori Lightfoot tek treba da otkriju detalje o tome kako će ublažiti ograničenja maski. CDC je napravio jasne izuzetke, posebno za zdravstvene ustanove i javni prevoz.

Bez obzira na smernice CDC-a, vlasnici restorana i barova imaju pravo da sami odrede kućni red kako bi osigurali udobnost svojih kupaca i zaposlenih. Nisu svi vakcinisani, uključujući i malu decu. I dok vakcinacija smanjuje rizik od prenosa i teške bolesti, oni sa postojećim uslovima ostaju ranjivi na bolest.

Za restorane u Ilinoisu maske su poznate obavezne od 16. marta 2020. godine, kada je Pritzker zatvorio prostorije za ručavanje i zatražio maske za lice za kupce koji preuzimaju hranu i radnike u restoranima. Država je početkom juna 2020. godine obnovila rade restorana u baštama, a posetioci su morali da drže masku ako ustanu ili dok sede, ako im se približi radnik.

Illinois i Kentaki će odmah slediti revidirane smernice CDC-a. Slediće i drugi. Pre najave CDC-a, Ilinois je već pripremio scenu da petak bude prvi dan državne faze premošćavanja, privremeni period koji priprema stanovnike za potpuno ponovno otvaranje svoje ekonomije. Pritzker cilja sredinu juna na kraj ove faze , dovodeći državu do faze 5, završne faze plana oporavka COVID-19 Restore Illinois. Lightfoot predviđa da će Čikago slediti ovu fazu u julu.

Chicago Eater

COMMENTS

WORDPRESS: 0