Čikago prelazi u Fazu 2 državnog plana za borbu protiv koronavirusa

Čikago prelazi u Fazu 2 državnog plana za borbu protiv koronavirusa

Nova snežna oluja doneće do 10 cm snega u oblast Čikaga
Pomozimo Marku koji je na lečenju u Americi!
Milioni Amerikanaca gube Medicaid zbog ukidanja COVID programa

Pojedina ograničenja u gradu Čikagu i okolnim okruzima biće olakšana nakon što su ključni pokazatelji pokazali da je broj slučajeva u padu, saopštilo je u ponedeljak državno ministarstvo zdravlja.

Odeljenje za javno zdravlje države Illinois saopštilo je da država pokreće ugovore za program dodatnog angažovanja medicinskog osoblja.

„Čelnici bolnica jasno su istakli važnost osoblja u svom kontinuiranom odgovoru na pandemiju i poručili su da će ugovori o zapošljavanju biti izuzetno dragoceni u njihovom naporu da zadovolje potrebe svojih zajednica“, rekao je direktor IDPH dr Ngozi Ezike u saopštenju za novine.

„Sa novim mutacijama virusa COVID-19, važnije je nego ikad da se pridržavate smernica koje čuvaju ljude – nosite vašu masku i pazite na socijalnu distancu“, dodala je.

Promene su usledile nekoliko dana nakon što je Ilinois potvrdio svoj prvi slučaj novog soja virusa COVID-19 za koji se veruje da je zarazniji i dok se država priprema za sledeći korak u svom planu vakcinacije, koji će omogućiti da se vakcinišu oni koji imaju 65 i više godina.

Prema ažuriranim pokazateljima, četiri regiona pod planom ponovnog otvaranja videće nova pravila, sa manje ograničenja. Regija 11, koja uključuje Čikago, obuhvaćena je ovom promenom, kao i okolni okruzi.

Prema novim pravilima nivoa 2, sastanci i okupljanja ograničeni su na 10 ljudi, zajedno sa časovima fitnesa u zatvorenom. Kulturne institucije poput muzeja mogu se ponovo otvoriti sa ograničenim kapacitetom, zajedno sa kazinima. Ručavanje u zatvorenom i dalje nije dozvoljeno.

Severozapadni ugao države, Region 1 i istočno-centralni okruzi u Regionu 6 pridružili su se Severno-centralnoj Regiji 2 sa 20 okruga u Nivou 1, što omogućava ograničeno ručavanje u zatvorenom.

Državni zdravstveni službenici u ponedeljak su prijavili 3.385 novih potvrđenih slučajeva COVID-19, povećavajući ukupan broj slučajeva u celoj državi na 1.072.214. Država je zabeležila 50 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 18.258 od početka pandemije.

Stopa pozitivnosti slučaja u celoj državi za prošlu nedelju pala je na 5,9%.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0