Čikago pokreće program za praćenje kontakata obolelih od Covid 19

Čikago pokreće program za praćenje kontakata obolelih od Covid 19

Nasilje u Čikagu u drastičnom porastu, čak 50% više ubistava nego u 2019. godini
Čikago: McDonald’s otvorio novi restoran CosMc’s
Američko državljanstvo – Evo koje prednosti, nedostake i odgovornosti ono nosi sa sobom

Gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut predstavila je detalje gradskog programa za praćenje kontakata, kao još jedne od mera za suzbijanje pandemije koronavirusa. Grad Čikago najavio je da će zaposliti više od 500 osoba. Zapošljavanje če se vršiti kroz 31 različitu organizaciju sa sedištem u zajednici putem bespovratnih sredstava savezne vlade u iznosu od 56 miliona dolara.

Ideja je stvoriti radna mesta koja idu u korist onim zajednicama koje su najteže pogođene COVID-19.

U ponedeljak, organizacije zajednica pridružile su se gradonačelnici Lori Lightfood u pokretanju formalnog procesa zapošljavanja ljudi za poslove koji će omogućiti obuku kandidatima za ovo radno mesto.

Pratioci kontakata biće plaćeni 20 dolara na sat, dok će plata supervizora iznositi 24 dolara na čas.

Šta rade pratioci kontakata?

Zvaničnici su takođe podsetili javnost kako će funkcionisati proces traganje za kontaktima. Prema njihovim rečima, osobe kod kojih je dijagnostikovan koronavirus kontaktiraće tragači i sastaviće se spisak osoba koje su im mogle biti izložene. Od pacijenata će se tražiti da saopšte imena svih osoba sa kojima su bili u kontaktu duže od 15 minuta, na udaljenosti od šest stopa ili manje,  48 sati pre pojave simptoma ili pre nego što su dobili pozitivan test na koronavirus.

Jednom kada se ta lista sačini, tragači za kontaktima stupiće u kontakt sa osobama koje su potencijalno bile izložene virusu i pitaće ih da li imaju neke simptome COVID-19. Od njih će se tražiti da održavaju kontakt sa IDPH i nadgledaće se zbog simptoma do 14 dana nakon poslednjeg izlaganja.

Oni od kojih se zatraži karantin ili samoizolacija biće povezani sa resursima za hranu, stanovanje ili bilo koje druge potrebe koje bi se mogle pojaviti tokom tog vremena, kažu zvaničnici.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0