Čikago pod upozorenjem na kvalitet vazduha, ali uzrok nije dim od požara u Kanadi

Čikago pod upozorenjem na kvalitet vazduha, ali uzrok nije dim od požara u Kanadi

Forbes: Trampova administracija planira restrikcije H1B viza
5 najbržih načina za dobijanje zelene karte – Evo najbitnijih informacija
“Swizzle Rum Bar & Drinkery” našeg Danila Božovića proglašen za drugi najbolji bar u Americi

Upozorenje za kvalitet vazduha izdato za Čikago ove nedelje, ali ovaj put uzrok nije dim od požara iz zapadne Kanade.

Prema federalnom indeksu kvaliteta vazduha (AQI), trenutni nivo zagađenja u vazduhu u Čikagu je 179, što se smatra “nezdravim” nivoom, a podaci su ažurirani do 17 časova.

Iako je dim od požara prethodno uglavnom bio uzrok lošeg kvaliteta vazduha u Čikagu, PM 2.5 čestice koje su obično povezane s tim dimom, prema AQI zvaničnicima, trenutno su na niskom nivou.

Umesto toga, glavni uzrok je ozonska zagađenost, koja se pogoršava visokim temperaturama u Čikagu. Povećana upotreba klima uređaja dovodi do povećanja zagađivača u atmosferi, zajedno s tipičnim zagađenjem iz automobila i drugih mašina.

Upozorenje za kvalitet vazduha poziva stanovnike Čikaga da smanje nivoe zagađenja, što se može postići na različite načine. Prvi korak je da podesite termostate na više temperature kako biste smanjili upotrebu klima uređaja ovog vikenda, što može biti izazov s obzirom na to da će osećaj temperature možda premašiti 110 stepeni Farenhajta.

Stanovnike takođe pozivaju da smanje upotrebu automobila, putujući do posla u grupi ili spajajući vožnje kako bi smanjili broj puta kad izlaze iz kuće, navode zvaničnici.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0