Čikago objavio listu predstojećih letnjih događaja i koncerata

Čikago objavio listu predstojećih letnjih događaja i koncerata

Bakingemska fontana u Grant Parku biće ponovo puštena u rad
Kalendar događaja za jul 2022.godine u Čikagu
ZDRAVKO ČOLIC u Čikagu 5.oktobra!

Predstavljamo vam najnoviju listu događaja u našem gradu, pod nazivom „Otvorena Kultura“, čiji je cilj pružanje „leta kulturnih događaja“

Dugačka lista popularnih događaja se vraća u Čikago ovog leta jer grad nastavlja otvarati svoja vrata nakon pandemije Korona virusa, vraćajući voljene koncerte iz Čikaškog simfonijskog orkestra, Printer’s Row Lit Fest-a, Broadway u Čikagu i još mnogo toga, pored pokretanja novog muzičkog festivala.
Najava označava najnovije ažuriranje događaja u gradu i naziva se „Otvorena Kultura“, inicijativa čiji je cilj pružanje „leta kulturnih događaja“.

Uprkos nezamislivim izazovima koji su bili pred nama prošle godine, i dalje smo u mogućnosti da istrajemo i udružimo se kako bismo usporili i zaustavili širenje ovog virusa i doveli naš grad na pravi put ka sigurnom ponovnom otvaranju“, rekla je gradonačelnica Čikaga Lori Lightfoot u svojoj izjavi. „Otvoreni Čikago – uključujući otvorene parkove, otvorene ulice i sada otvoren kulturni deo – nije samo direktni rezultat ovih napora već je i poslednji korak u našoj misiji da u potpunosti vratimo osećaj normalnosti u našem gradu vraćanjem i osmišljavanjem naših omiljenih letnjih i jesenjih aktivnosti. Zahvalna sam svakom gradu, umetnosti, zajednici i poslovnom lideru koji su se udružili sa nama na ovoj neverovatnoj inicijativi, kao i našim stanovnicima, koji i dalje poštuju smernice javnog zdravlja i drže statistike u vezi virusa COVID-19 na dovoljno niskom nivou da pokrenu ovakve napore“.
Među događajima će biti i novi gradski muzički festival pod nazivom „Chicago In Tune“, kao i povratak poznate pijace Maxwell Street, muzički festival Grant Park, Taste of Chicago To-Go obroci zajednice i mnogo drugih.
Većina događaja će biti ograničenih kapaciteta i zahtevaće prethodnu registraciju.

Odeljenje za kulturna pitanja i posebne događaje Čikaga je saopštilo da trenutno razmatra prijave za posebne događaje za festivale na otvorenom, ulične i umetničke sajmove kao i atletske događaje. Prema navodima Odeljenja, događaji moraju slediti državne smernice a odobrenje njihove dozvole zavisi od poboljšanih pokazatelja javnog zdravlja.
Pejzaž umetnosti u Čikagu je uništen od strane pandemije. Svi moramo učiniti svoj deo kako bi pokazali podršku oporavku ovog vitalnog sektora koji je toliko potreban našoj ekonomiji i osećaju pripadnosti“, rekao je komesar DCASE Mark Kelly u svojoj izjavi. „Takođe sam uzbuđena kada znam da će umetnost biti na samom začelju ponovnog otvaranja grada kada naši muzički klubovi, pozorišta i festivali ponovo ožive i preplave energijom ceo Čikago. Ima toliko toga oko čega možemo biti uzbuđeni dok se umetnost vraća na velika vrata“.

Najava dolazi dan nakon što je gradonačelnica Lightfoot otkrila da je datum kada se očekuje od Čikaga da bude „potpuno otvoren“ – 4.jul.
Svakim danom kada se naši pokazatelji i statistike u vezi virusa COVID-19 smanjuju, približava se dan kada ćemo ovu pandemiju gledati iza nas kao u retrovizoru, a mi smo tako blizu da ostvarimo ovu misiju da bismo sada odustali“, rekla je gradonačelnica na konferenciji za novinare, najavljujući da će se automobilski sajam u Čikagu ovog leta vratiti na McCormick Place.
Naš cilj, dame i gospodo, je da budemo potpuno otvoreni do 4.jula“, nastavila je gradonačelnica. „Radim noću i danju kako bismo došli do tog cilja, kao i naše odeljenje za javno zdravlje, ali vi i ja moramo i dalje biti zajedno na ovom putu, što znači da se vakcinišete što je pre moguće“.

Među ostalim događajima koji nas očekuju naći će se i:
⦁ Povratak Simfonijskog orkestra Čikaga i njihovih koncerata u Simfonijskom Centru, uključujući „Fanfare“, koji zvanično počinje 27.maja
⦁ Umetnički centar Hyde Park – Planting and Maintaining a Perennial Garden: Shrouds by Faheem Majeed koji će trajati od 3. do 24.jula
⦁ Rosa’s Lounge – Melvin Taylor & the Slack Band – 7.maj
⦁ Pivot Arts Festival: Reimagining Utopia – A Performance Tour: Uživo, Multi-Arts Experience od 21.maja do 5.juna
⦁ Chicago Latino Theater Alliance – Sola en la pandemia esta canon u Joe’s u Weed Street – 19.jun
⦁ The South Side Jazz Coalition – Jazzin’ On the Steps – 23.maj
⦁ Muzej savremene umetnosti Čikaga – Tuesdays on the Terrace – od 1.juna
⦁ Old Town Art Fair – 12. i 13. jun
⦁ Institut umetnosti Čikaga – The Obama Portraits – od 18.juna do 15.avgusta
⦁ Pride in the Park – 26. i 27.jun
⦁ Goodman Theatre – School Girls; Or, The African Mean Girls Play – ponovno otvaranje u avgustu
⦁ Court Theatre – Othello – od 8.jula do 8.avgusta
⦁ Southport Art Fair – 10. i 11.jul
⦁ Smart Museum of Art – Toward Common Cause: Art, Social Change and the MacArthur Fellows Program at 40 – od 15.jula do 19.decembra
⦁ Chinatown Summer Fair – 17. i 18. jul
⦁ Jazz Institute of Chicago – Chicago Latin Jazz Festival – 23. i 24.jul
⦁ Printers Row Lit Fest – 11. i 12. septembar
⦁ Hyde Park Jazz Festival – 25. i 26.septembar
⦁ Lyric Opera of Chicago sezona 2021/2022, zajedno sa premijernom večeri, uključujući i potpuno novu produkciju Verdijevog Macbeth-a – 17.septebar
⦁ Broadway in Chicago – Six at the Broadway Playhouse at Water Tower Place – od oktobra 2021.godine do 30.januara 2022.godine

Izvor: NBC Chicago 

COMMENTS

WORDPRESS: 0