Čikago neće zahtevati od svojih stanovnika da prime vakcine protiv COVID 19

Čikago neće zahtevati od svojih stanovnika da prime vakcine protiv COVID 19

Treba vam sponzor za zelenu kartu? Evo šta sve treba da znate o sponzoru
The Polar express se vraća u Čikago: Svaki gost dobija prvi poklon za Božić
Čikago očekuje hladno vreme i novih 30 centimetara snega

Grad neće zahtevati od stanovnika da se vakcinišu protiv koronavirusa, rekla je u utorak u Čikagu doktor Allison Arvadi, šef čikaškog Odeljenja za javno zdravlje,.

„Ne vidim naredbu prema kojoj bi grad Čikago rekao:„ Svi stanovnici Čikaga, morate biti vakcinisani “, rekla je Arvadi na konferenciji za novinare. „Ne vidim da to dolazi u bilo kom trenutku, da budem jasna.“

Moguće je da će pojedina preduzeća zahtevati da se zaposleni vakcinišu, saopštila je Arvadi. Rekla je da „podržava poslodavce koji istražuju ove mogućnosti“.

Administratori javnih škola u Čikagu zatražili su da im se dozvoli da zahtevaju od svojih zaposlenih vakcine protiv COVID-19 – mada to za sada ne planiraju da nametnu.

Arvadi je rekla da je takođe moguće da će ljudi možda trebati da se vakcinišu da bi im bilo dozvoljeno da putuju u neka mesta.

Malo je verovatno da će bilo koja grupa u ovom trenutku nametnuti vakcinaciju, jer savezna vlada vakcine i dalje odobrava samo za hitne slučajeve, ponuda je i dalje izuzetno ograničena i još uvek ne ispunjavaju uslove za vakcinaciju, rekao je Arvadi.

Ali Arvadi je rekla da podržava grupe koje žele da razumeju da li je osoba vakcinisana i smatra da je to važno.

Ipak, Arvadijeva je ranije rekla da se nada da će svi koji su medicinski sposobni da se vakcinišu to učiniti zbog svoje bezbednosti i sigurnosti drugih.

Izvor: Block Club Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0