Čikago neće povećati kapacitet restorana u zatvorenom čak iako država ublaži ograničenja za COVID

Čikago neće povećati kapacitet restorana u zatvorenom čak iako država ublaži ograničenja za COVID

Bajden predstavio novi paket pomoći, koji će obuhvatati novi ček od 1.400 dolara
Da li znate kako je nastao mit o Deda Mrazu? Evo zanimljivih informacija o najpopularnijem deki na svetu
USCIS je objavio nova izdanja obrazaca za azil i radnu dozvolu. Evo do kada možete koristiti stare

Grad Čikago neće dozvoliti da barovi i restorani povećaju svoje kapacitete za rad u zatvorenom, iako se očekuje da će zdravstveni službenici Ilinoisa ublažiti ograničenja u gradu kao rezultat napretka u borbi protiv COVID-19, objavile su u petak gradske vlasti.

Čikago, koji je Odeljenje za javno zdravlje države Illinois označilo za region 11, ostao je na prvom nivou u petak, najvišem nivou ograničenja koji dozvoljava ručavanje u zatvorenom.

Prema ublažavanju nivoa 1, usluga u zatvorenom ograničena je na manje od 25% ili 25 osoba po sobi, stolovi koji prelaze četiri osobe nisu dozvoljeni u zatvorenom. Pored toga, svi barovi i restorani moraju se zatvoriti u 23 sata, a rezervacije su potrebne za sve posetioce.

Čikago bi mogao da pređe na sledeći nivo ograničenja, fazu 4, ako je stopa pozitivnosti testova bude niža od 6,5% tokom tri uzastopna dana, najmanje 20% bolničkih kreveta sa odeljenjem za intenzivnu negu ima osoblja i nema trajnog povećanja hospitalizovanih pacijenata sa COVID-om prijavljeno sedam od 10 dana.

U petak je gradska stopa slučajeva COVID-19 iznosila 6,4%, prvog dana je prijavljeno da je bila ispod praga od 6,5%.

U saopštenju za medije, gradske vlasti izjavile su da, iako broj zaraženih nastavlja da opada, tvrde da bi “užurbani povratak većim unutrašnjim kapacitetima doveo do ozbiljnog rizika” od smanjenja postignutog napretka.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0