Čikago najavio uvođenje „Vax Pass-a“ za koncerte i druge događaje

Čikago najavio uvođenje „Vax Pass-a“ za koncerte i druge događaje

Evo šta sve obuhvata novi zakon koji će milionima imigranata omogućiti put do legalnog statusa
Bajden uveo promene da bi pomogao najmanjim preduzećima u Americi
Plata koja je iznenadila mnoge: Kolika je godišnja zarada UPS vozača?

Najviši zvaničnici javnog zdravstva u Čikagu rekli su u utorak da očekuje da će grad sledećeg meseca predstaviti pasoše za vakcinaciju za pristustvo događajima namenjenim mladim osobama.

Komesar za javno zdravlje u Čikagu dr. Allison Arvadi iznela je nekoliko detalja o inicijativi, ali je rekla da će ona biti nazvana „Vax Pass“ i biće predstavljena u maju kao sredstvo za podsticanje vakcinacije, posebno kod mlađih ljudi, u zamenu za prisustvo koncertima ili drugim događajima. započinje druga pandemijska leta.
Još jedna kampanja pod nazivom „Vax and Relax“ takođe će podstaći ljude da se vakcinišu – ovog puta uz nagradu za besplatne frizure, manikir i još mnogo toga kroz partnerstvo sa salonima, rekla je Arvadi.
Arvadi je razgovarala o o konceptu Vax Pass tokom konferencije za novinare najavljujući da će grad potrošiti skoro 10 miliona američkih dolara za finansiranje dajući prioritet rasnoj jednakosti usred pandemije koronavirusa podelom grada na šest geografskih zona.

Inicijativa pod nazivom „Zdrave čikaške zone ravnopravnosti“ započeće pružanjem pomoći zajednici za populacije koje se kolebaju oko dobijanja COVID-19 vakcine, a vodiće je regionalne grupe u tim četvrtima.

Da bi se bavila preprekama u onim teško pogođenim zajednicama kojima nedostaje vakcina, grupa zajednica boriće se protiv socioekonomskih faktora kao što su pristup zdravstvenoj zaštiti, stanovanje i još mnogo toga, navodi se u gradskom saopštenju.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0