Čikago: Milioner Willie Wilson ponovo deli gorivo u vrednosti od milion dolara

Čikago: Milioner Willie Wilson ponovo deli gorivo u vrednosti od milion dolara

Inflacija u Americi skočila na 6,2 odsto, na najviši nivo od 1990. godine
„Folksvagen“ u Americi više ne postoji
Ministarstvo rada: Broj otvorenih radnih mesta u januaru premašio 11 miliona

Milioner, biznismen i kandidat za gradonačelnika Willie Wilson najavio je u utorak 19. aprila planove za treće poklanjanje goriva građanima. „Verujemo da bi trebalo da budemo odgovorni prema našim susedima, onima od nas koji to sebi mogu priuštiti“, rekao je Wilson, obraćajući se novinarima u svojoj kući i kancelariji na 49. spratu “St. Regis Chicago.

Podela goriva vrednog milion dolara planirana je za subotu 23. april na lokacijama širom okruga Cook, koje tek treba da budu objavljene. Biće to treći put da Wilson deli gorivo u poslednjih nekoliko nedelja. U martu dva puta, uključujući milion dolara na oko 50 stanica u gradu i okolini.

Saopštenje od utorka 19. aprila dolazi u trenutku kada gradonačelnica Lightfoot menja sopstveni predloženi plan i Ventra kartice dok pokušava da ublaži opoziciju i utre put za odobrenje Gradskog veća.

Najnoviji predlog bi između ostalog rezervisao 75% lutrije za kartice za gorivo vredne 12,5 miliona dolara za stanovnike južne i zapadne četvrti definisanih kao „high-mobility hardship“.

Preostalih 25% kartica bi se distribuiralo po celom gradu. To je ista formula koju želi da koristi za poklon kartice Ventra od 50 dolara.

NBC

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0