Čikago koristi aerodrom O’Hare za smeštaj migranata

Čikago koristi aerodrom O’Hare za smeštaj migranata

Lažno ste se predstavili kao državljanin Amerike da biste dobili posao? Evo šta možete uraditi ako je ovo vaš slučaj
Više od 300.000 imigranata još uvek čeka na intervju za zelenu kartu
USCIS – Produženja vezana za COVID trajaće do januara 2023. godine

Lideri Čikaga suočavaju se sa negativnim reakcijama zbog smeštaja stotina migranata na Međunarodnom aerodromu O’Hare, jednom od najprometnijih aerodroma u zemlji.

Čikaški novinar, Vilijam Keli, gostovao je u emisiji “Fox & Friends” u četvrtak kako bi razgovarao o onome što grad doživljava usled priliva migranata.

Više od 400 migranata navodno je smešteno u delu aerodroma, sakriveno od očiju javnosti crnim zavesama, dok ih je na početku avgusta bilo svega 31. Keli je istakao da je aerodrom jedno od samo 18 prihvatnih centara za migrante u Čikagu i da beskućnicima iz Amerike više nije dozvoljeno da borave na aerodromu. Grad je ranije imao problem sa prilivom beskućnika na aerodromu, ali je započeo strožu kontrolu ranije ove godine nakon što je tadašnja gradonačelnica Lori Lajtfoot bila pod kritikama.

“Gradonačelnik Džonson je vodio kampanju kao gradonačelnik naroda. Nažalost, ljudi mi govore da je postao gradonačelnik migranata,” rekao je Keli.

Keli je izrazio sumnju da migranti prolaze iste bezbednosne i provere pozadine kao Amerikanci na aerodromima. U međuvremenu, grad i dalje muku muči sa kriminalom i pokušava da se oporavi od lokdauna zbog koronavirusa.

“Na ovu krizu sa migrantima potrošeno je milione i milione dolara. Niko ne zna gde novac ide, niti na šta se troši.”

Keli je naveo da nije uspeo da dobije odgovore od gradonačelnika.

Fox

COMMENTS

WORDPRESS: 0