Čikago: Kod 20% stanovnika utvrđeno prisustvo antitela na korona virus

Čikago: Kod 20% stanovnika utvrđeno prisustvo antitela na korona virus

Besplatne serije i filmovi na HBO tokom pandemije!
Nikola Jokić ušao u “Kuću slavnih” i proglašen za najboljeg sportistu Kolorada za 2020. godinu
Air Serbia razmatra jednu ili dve nove destinacije u Americi

Gotovo 1 od 5 stanovnika Čikaga koji su poslali uzorke krvi istraživačima Northwestern University testirani su pozitivno na antitela na koronavirus koji uzrokuje COVID-19, prema preliminarnim rezultatima tekuće studije.

Ta stopa zaraze od 20% veća je nego što su naučnici predviđali na osnovu ranijih istraživanja, rekla je dr Elizabeth McNalli, direktorka Centra za genetičku medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta Northvestern Feinberg. Jedna studija drugih istraživača testirala je bolničke radnike iz čitavog regiona Čikaga i pronašla antitela u manje od 5%.

Najnoviji projekat, nazvan Skrining za antitela na koronavirus u susedstvu (SCAN), ispituje stope infekcije u pet parova susednih čikaških poštanskih brojeva, gde su se stope prethodno prijavljenih slučajeva COVID-19 uveliko razlikovale. Iako se istraživanje nastavlja, McNalli je rekao da je urađeno dovoljno ispitivanja da bi se izvukli neki početni zaključci.

Studija SCAN, pokrenuta krajem juna, imala je za cilj da testira oko 3.000 ljudi u 10 čikaških poštanskih brojeva, a do sada je analizirano više od 1.000 testova, rekao je McNalli. Istraživači otkrivaju neke razlike u stopama izloženosti među poštanskim brojevima, ali su rekli da treba prikupiti više rezultata ispitivanja pre nego što donesu bilo kakve zaključke.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0