Čikago je upravo izabran za drugi najlepši grad na svetu!

Čikago je upravo izabran za drugi najlepši grad na svetu!

Šta radi balkanska dijaspora u Americi? Učestvujte u velikoj anketi portala Chicago Glasnik
ŠKOLSKI SISTEM U AMERICI
Bil Gejts kaže da bi se povratak u normalu u Americi mogao očekivati 2022. godine

Više od 27.000 ljudi širom sveta koji su anketirani od strane Time Out Index -a izabralo je Čikago kao drugi najlepši grad na svetu (i prvi u Severnoj Americi).

Neverovatnih 79 odsto birača – najveći procenat posle Praga – smatralo je grad lepim, pobedivši slavna mesta poput Pariza (koji je na trećem mestu), Amsterdama i Beča. Čikago obično ne privlači mnogo pažnje zbog svoje lepote, ali rangiranje ima smisla ako uzmete u obzir obilje javnih parkova, zapanjujuću arhitekturu, čiste ulice  i blizinu blistavim obalama jezera Mičigen .

Ali to nije sve, ima još! Ispitanici ankete Time Out Index -a takođe su proglasili Čikago drugim najzabavnijim gradom na svetu i drugim najboljim gradom za „duh zajedništva“ (community spirit) u protekloj godini (Tel Aviv i Mančester bili su prvoplasirani u tim kategorijama). Čikago je takođe smo izabran za treći prijateljski gradom – što možda nije iznenađujuće, s obzirom na status metropole srednjeg zapada – i posebno dobro mesto za jelo i piće, prema 82 odsto ispitanika.

Timeout

COMMENTS

WORDPRESS: 0