Čikago je najkorumpiraniji grad u SAD!

Čikago je najkorumpiraniji grad u SAD!

iPhone vlasnici u ozbiljnom problemu: Zbog hakera isključite iMessage
Inflacija u Americi najviša od 1982.
Potražnja za hipotekama skočila skoro 28% za nedelju dana; kamatne stope padaju već mesecima

Čikago je i dalje najkorumpiraniji grad u Americi, a Ilinois treća najkorumpiranija država, navodi se u novom izveštaju Univerziteta Ilinois iz Čikaga.

Izveštaj, čiji je koautor profesor UIC Dick Simpson, zasnovan je na analizi javnod dostupnih podataka o korupciji koje je objavilo američko Ministarstvo pravde.

U 2018. godini u Severnom okrugu države Ilinois bilo je 13 presuđenih slučajeva korupcije, koji obuhvataju Čikago i severni deo Ilinoisa – uprkos pojačanoj kontroli korupcije i medijskim kampanjama u javnosti tokom poslednjih 18 meseci.

Ostatak države imao je pet javnih korupcijskih presuda iste godine navodi se u Simpsonovim istraživanjima zasnovanim na najnovijim dostupnim podacima DOJ-a (U.S. Department of Justice).

Podaci DOJ-a sadrže statističke podatke od 1976. do kraja 2018. godine.

U tom vremenskom periodu, u Čikagu je bilo ukupno 1.750 presuda za korupciju. Poređenja radi, Los Anđeles je imao 1.547 slučajeva, dok je Njujork imao 1360.

Da bi dobili detaljniju sliku o javnoj i političkoj korupciji u Čikagu i Ilinoisu, Simpson i njegovi kolege pregledali su izveštaje državnog tužioca okruga Cook i inspektora na državnom i lokalnom nivou. Istraživači su takođe proučavali vesti.

„Naše istraživanje pokazuje da je Čikago i dalje najkorumpiraniji grad u Sjedinjenim Državama sa 1.750 ukupnih krivičnih presuda za korupciju od 1976. do 2018. godine,“ rekao je Simpson.

Ilinois je i dalje treća najkorumpiranija država, na osnovu formule koja upoređuje broj osuda za korupciju svake oblasti s njihovim brojem stanovnika, navodi se u izveštaju koji su izdali Simpson i njegovi studenti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0