Čikago će putnike koji ne poštuju karantin pratiti pomoću društvenih mreža

Čikago će putnike koji ne poštuju karantin pratiti pomoću društvenih mreža

Amerika razmatra smanjenje potrebne fizičke distance
Najmoćniji pasoši na svetu 2023.godine. Američki pasoš na devetom mestu
23 stvari koje Amerikanci smatraju normalnim, a ostatak sveta – čudnim

Čikago planira nove mere za sprovođenje uredbe o dvonedeljnom karantinu za putnike iz ugroženih država. Zvaničnici najavljuju da će kao jednu od mera koristiti praćenje objava na društvenim mrežama potencijalnih prekršioca ove uredbe.

Zvaničnici iz odeljenja za javno zdravstvo Čikaga podelili su ovu informaciju tokom konferencije za novinare ranije ove nedelje, otkrivši da će potencijalne prestupnike pratiti na društvenim mrežama, kako bi prikupili dokaze o mogućem nepoštovanju karantina, prenosi USA Today.

Gradska uredba o obaveznom karantinu stupila je na snagu 6. ​​jula, nalažući onima koji stižu iz država sa povećanim brojem obolelih od COVID-19 da po dolasku u Čikago provedu 14 dana u karantinu.

Jedan od najjednostavnijih načina da se dobije dovoljno dokaza da je nalog za karantin prekršen jeste da pratimo objave na društvenim mrežama, ne moramo da šaljemo inspektore“, rekla je dr. Allison Arvadi, komesar za javno zdravstvo u Čikagu.

Oni koji su bili u jednoj od država koje su obuhvaćene našom uredbom, a zatim nekoliko dana kasnije šetaju po Čikagu i slikaju se širom grada i u restoranima i sve to postavljaju da društvene mreže – treba da znaju da to možemo iskoristiti kao dokaz za izdavanje kazne”, rekla je Arvadi, naglašavajući da će se ova praksa koristiti individualno za svaki slučaj.

Od petka ujutro, putnici iz 22 države i Portorika nalaze se na listi za obavezni dvonedeljni karantin.

Izvor: Fox 32

COMMENTS

WORDPRESS: 0