Čikago će dodati betonske barijere svim zaštićenim biciklističkim stazama do 2023.godine

Čikago će dodati betonske barijere svim zaštićenim biciklističkim stazama do 2023.godine

Usvojena “The Welcoming City ” uredba. Čikaška policija više ne sarađuje sa ICE-om
Poreska služba ukida kaznu za obveznike sa dugovima iz 2020. i 2021. godine
11 neobičnih destinacija u Ilinoisu koje bi trebalo da posetite

Zaštićene biciklističke staze u Čikagu će uskoro imati betonske ivičnjake za odvajanje od vozila na putu, saopštilo je u prošlu sredu gradsko odeljenje za saobraćaj.

U najvećem proširenju bicilističkih staza u Čikagu, CDOT će početi da postavlja betonske barijere duž Kinzie ulice (Kinzie Street) i Milwaukee i Wells ulice (Milwaukee and Wells).

Do kraja godine, zvaničnici Čikaga očekuju da će dodati 25 milja betonom zaštićenih biciklističkih staza, što je otprilike četiri puta više od trenutnog ukupnog broja, prema CDOT-u.

Sve postojeće trake zaštićene delineatorima bi takođe trebalo da budu betonirane do kraja 2023.godine, naveli su zvaničnici.

Javna bezbednost je ne odnosi samo na naša odeljenja za hitne slučajeve, već i na stvaranje infrastrukture koja čini javni put bezbednijim za sve“, rekla je gradonačelnica Čikaga Lori Lightfoot. „Upotrebom sredstava iz Chicago Works Capital Plan-a, uzbuđeni smo što započinjemo najveću nadogradnju biciklističke staze koju je grad ikada preuzeo“.

CDOT-ov cilj je da 70% svih zaštićenih biciklističkih staza širom grada uključuje odvajanje ivičnjaka, saopštilo je odeljenje. Od zvaničnika se očekuje da koriste kombinaciju tradicionalnih betonskih i gotovih ivičnjaka za efikasniju primenu.

Trake zaštićene barijerama su najbolji način da vožnju biciklom učinimo bezbednijom i i udobnijom opcijom prevoza za sve, a ove godine ih dodajemo više nego ikada“, rekla je komesarka CDOT-a Gia Biagi.

Evo nekoliko biciklističkih staza koje će ove godine dobiti betonske barijere:

  • Kinie Street – Milwaukee to Wells
  • Lake Street – Pulsaki to Damen
  • Logan Boulevard – Rockwell to Diversey
  • Milwaukee Avenue – Addison to Irving Park, Chicago to Divison, i Kinzie to Ohio
  • Independence Boulevard – Douglas to Harrison
  • Douglas Boulevard – Independence to Sacramento
  • 119th Street – Ashland to Halsted i Major Taylor Trail

Očekuje se da će do kraja 2022.godine CDOT dodati više od 125 milja novih biciklističkih staza u gradski sistem od 2020.godine, što znači da bi Čikago uskoro trebao imati više od 400 milja uličnih biciklističkih i vanuličnih staza.

 

Izvor: Nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0