Chicagohenge 2021: Evo kada i gde možete videti ovaj jedinstveni čikaški fenomen

Chicagohenge 2021: Evo kada i gde možete videti ovaj jedinstveni čikaški fenomen

Serbian Night Thanksgiving Week 2019
Evo kada će se otvoriti Skydeck, Zoo vrtovi i muzeji u Čikagu
Provedite predstojeće praznike u Majamiju u nezaboravnom balkanskom ambijentu

Dva puta godišnje,  sa promenom godišnjih doba, astronomski događaj zvan Chicagohenge pruža zapanjujući pogled na izlazak i zalazak sunca između zgrada u centru Čikaga.

Planetarijum Adler opisuje ovo kao nebeski fenomen, Chicagohenge, koji se dešava ove nedelje, označava tačku u kojoj možete videti izlazak sunca ili zalazak direktno između zgrada na ulicama Čikaga.

Prema rečima stručnjaka iz Adlera, najbolje vreme za razgledanje Chicagohenge-a je oko zalaska sunca ili izlaska sunca između 22. i 25. septembra.

Pronalaženje mesta za uočavanje Čikagohenža je lako!“ prema postu iz Adlera. “Jednostavno pronađite jednu od ulica Čikaga prema istoku i zapadu, sedite i uživajte u pogledu.

Zašto postoji Chicagohenge? Adler pripisuje zasluge „Čikagovom savršeno postavljenom mrežnom sistemu“, koji pruža idealan pejzaž za izlazak i zalazak sunca direktno na istoku i zapadu tokom ravnodnevnice.

Budite sigurni da ste ranije zauzeli mesto. Fotografi čekaju ovaj trenutak na Instagramu, a gomile se obično stvaraju u centru grada.

Jesenja ravnodnevnica, koja se takođe naziva septembarska ili jesenja ravnodnevnica, dolazi u 14:21. Sreda za severnu hemisferu, prema Almanahu starih farmera.

Prema Adleru, jesenja ravnodnevnica označava tačku kada su „dan i noć približno jednaki po dužini“.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0