Chicago Riverwalk – 7 stvari koje niste znali o najpoznatijem šetalištu Čikaga

Chicago Riverwalk – 7 stvari koje niste znali o najpoznatijem šetalištu Čikaga

10 najplaćenijih internshipa u Americi, neki od njih su plaćeni preko $10.000 mesečno
Evo sa koliko novca možete otići u penziju ako štedite $100 nedeljno na svom 401(k)
Evo kako će se oporezivati transakcije putem PayPal, Venmo i Zelle aplikacije

Kada pomislite na najpoznatije šetalište Čikaga, ne očekujete samo šetnju uz reku i gomilu ljudi oko vas. Ono što ga čini jedinstvenim i zbog čega ga svaki građanin smatra svojim jesu jedinstvena hrana, piće, predstave, restorani i barovi koje nećete videti ni u jednom delu Čikaga, muzeji, dokovi za pecanje, plovidbe, vožnje kajakom, ulična umetnost, posmatranje ptica i ono najvažnije…mešavina prelepe prirode i blještavog grada. Bilo da živite ovde ili da posećujte ovo šetalište će biti vaša nezaobilazna stanica u Čikagu.

Predstavljamo vam sedam stvari koje sigurno niste znali o ovom dragulju Čikaga!

  1. Sastoji se od šest malih zaliva

Svaki od ovih šest delova ima svoj nadimak, urbani pejzaž kao i aktivnosti koje možete obavljati:

  • Marina – ako volite da plovite a zatim pristanete sa svojim brodom do nekog od dokova i uživate u pogledu na reku, ovo je pravo mesto za vas! Ova je takođe i prelepo mesto za šetnju kolicima a ako želite da slikate arhitektonsko čudo od zgrade sa dva tornja koje stanovnici nazivaju „dva klipa kukuruza“, uradite to baš sa ove strane reke!
  • Uvala – odmorite se sa ove strane reke kako biste užinali ili pak rezervisali svoju vožnju kajakom odmah uz obalu!
  • Rečno pozorište – ova urbana oaza oivičena prelepim drvećem nudi jedinstveni predah za gradske istraživače! Ako želite da odmorite od užurbanosti gradskog dela, dođite do ovog dela gde će vas priroda oporaviti i dati sjajan start za nastavak avanture!
  • Vodena Plaza – ova sunčana uvala je savršena za porodice! Odrasli se mogu opustiti oko fontane dok se mališani igraju u njenim valovima!
  • Jeti – u ovom prelepom delu, videćete plutajuće močvarne vrtove i naučiti sve o rečnoj ekologiji a zatim malo i pecati! Ako ste ipak za potpuno mirovanje, možete posmatrati prelepe ptice i uživati u opijajućoj tišini ovog mesta!
  • Šetalište – ovaj deo nudi zapanjujući pogled na tri kraka reke Čikago! Ako volite da posmatrate predele prelepe prirode koja se spaja sa gradom, ovo je mesto koje morate posetiti!

Chicago River Chicago Glasnik

2. Sjajno mesto za prve sastanke

Ovo šetalište je pravo romantično mesto za parove koji žele da uživaju u društvu svoje voljene osobe, zalasku Sunca i blještavoj reci!

Dok šetate i uživate u razgovoru, slušajte tonove tihe muzike uživo koja dopire iz restorana i barova, uzmite čaše vina i sedite pored reke ili unajmite vožnju brodom ispod zvezdanog neba. Ovo šetalište je prelepo mesto koje će upotpuniti vaše veče i dati mu ugođaj koji je neophodan!

 

3. Vrlo je lako baviti se aktivnostima na vodi

Ako ste avanturista i pitate se da li ovo šetalište nudi bilo šta za vas, na pravom ste mestu jer postoje sjajni sportovi na vodi u kojima možete uživati!
Pozovite ’Urbani kajak’ i rezervišite svoju vožnju kajakom ili svoje mesto u obilasku sa obučenim vodičima! Rezervišite izlet sa nekim od ova dva imena: „Wendella obilasci“ ili „Merkur Krstarenja“. Šta god da odaberete, nećete pogrešiti!
Možete se pridružiti krstarenjima organizovanim od strane Arhitektonskog društva “Čikagova krstarenja Prva Dama“ gde možete čuti priče o nastanku najpoznatijih zgrada Čikaga!
Ako želite potpuno da ugodite sebi i priuštite prelepu večeru tokom krstarenja, predlažemo da rezervišete mesto na Odisejevim Krstarenjima čiji je prostor okruženim ogromnim prozorima kroz koje možete videti prelepu panoramu dok uživate u jelu i piću!

 

4. Ako volite ekologiju – naučićete puno!

Posetite uvalu Jeti kako biste naučili o rečnim kanalima ove divne reke i fascinantnim inženjerskim potezima koji su doveli da sve što vidite izgleda baš tako kako ga vidite! Nakon toga se možete uputiti do dokova kako biste pecali (ne zaboravite da nabavite dozvolu za pecanje). Ako ste entuzijast kada su ptice u pitanju, možete videti prelepe patke, galebove sa prstenovima i haringama, golubove kao i sive sokole koji lete iznad vas!

Na ovom linku možete naći kalendar za predstojeće šetnje za posmatranje ptica i mnogo drugih aktivnosti!

5. Ovo mesto je galerija umetnosti na otvorenom!

Umetnost na otvorenom je prikazana duž cele pešačke zone!
Ako volite osećaj potpuno novog sveta umetnosti, smelog i individualnog pravca onoga što jedan umetnik smatra svojim ličnim pečatom, ovo je pravo mesto za vas!

Najveća instalacija za video projekciju na svetu se nalazi baš na ovom mestu (Art on the MART) i zauzima približno 2,5 hektara fasade koja je okrenuta ka reci! Ovu neverovatnu vrstu video umetnosti možete videti od srede do nedelje tokom marta pa sve do decembra u večernjim časovima od 19:15 do 21:15!

 

6. Želite u muzej dok ste na šetalištu? Možete!

Svratite do neverovatnog McCormik zdanja gde vas čeka pravi muzej u kome možete naučiti sve o prelepim pokretnim mostovima Čikaga! Popenjite se na vrh ovog zdanja i pogledajte prelepu panoramu celog grada!

 

7. ’Mutna’ prošlost

Šetajući ovim živopisnim šetalištem, jako je teško zamisliti da je to nekada bio ogroman kanal, i to ne baš očaravajućeg mirisa niti izgleda! Nakon puno truda i ulaganja, ipak, ovo mesto je postalo jedna od najvećih turističkih atrakcija Čikaga!

 

Naša preporuka je da posetite bilo koji deo ovog šetališta i garantujemo da nećete pogrešiti jer poseduje sve za svačiji ukus! Od potrebe za avanturizmom do finih restorana i barova kao i željom za umirujućom prirodom, ovo šetalište može biti utočište bilo kog građanina sveta, ne samo Čikaga!

 

Izvor: Choose Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0