Četiri tornada pogodila južna pregdrađa Čikaga

Četiri tornada pogodila južna pregdrađa Čikaga

Najbolja mesta za branč u Čikagu
Bajden će odmah nakon inauguracije predstaviti osmogodišnji imigracioni plan za ilegalne imigrante
Carnival Cruise Line otkazuje sva krstarenja do leta 2021. godine

Nacionalna meteorološka služba potvrdila četiri tornada tokom nedavne oluje u Kankakee okrugu.

Nakon izbijanja snažnih vremenskih nepogoda u petak, barem četiri tornada su potvrđena, a jedan od njih je izazvao uništenje stambene zgrade i naneo je značajnu štetu drveću i elektroenergetskim linijama u Kankakee okrugu, prema zvaničnim izvorima Nacionalne meteorološke službe.

Dva od do četiri tornada su kategorizovana kao EF-1 , uključujući jedan koji je pogodio Momence-u u Kankakee okrugu, sa procenjenom brzinom vetra od 110 milja na sat, prema zvaničnim podacima.

Taj tornado je prešao oko 3.36 milja i imao je maksimalnu širinu od 90 jardi, saopšteno je od strane zvaničnika, i bio je na tlu oko šest minuta.

Niz kukuruznih polja je pogođen od strane tornada, sa jasno vidljivim stazama koje su primećene putem dron snimaka u tom području.

Nakon toga, tornado je pogodio niz dvospratnih zgrada na Harvard ulici, odnoseći krov i deo gornjeg nivoa strukture, prema zvaničnim izvorima.

U oblasti Indiana ulice zabeležena je značajna šteta na drveću i elektroenergetskim linijama. Tornado je potom oštetio još jednu strukturu na farmi istočno od zajednice pre nego što se podigao sa tla.

Drugi EF-1 tornado se spustio u Minooka-u u Kendall okrugu i prešao je više od sedam milja pre nego što se podigao sa tla blizu Joliet-a u Will okrugu. Kako je tornado prelazio preko reke DuPage, intenzivirao se, lomio drveće i uzrokovao strukturnu štetu, prema zvaničnim izvorima. Takođe je prešao preko autoputa I-55 blizu izlaza 251 i nastavio je da nanosi povremenu štetu na drveće dok je ulazio u Joliet, utičući na kampus Joliet Junior koledža.

Nakon toga se podigao sa tla prelazeći preko sportskog kompleksa.

Na unapređenoj Fujita skali, tornadi su klasifikovani u šest kategorija, od EF-0, koji se smatra slabim tornadom, do EF-5, koji je klasifikovan kao “nasilan” tornado sa brzinama vetra većim od 200 milja na sat.

Tornado u Momence-u je bio veoma blizu da bude klasifikovan kao EF-2, “jak” tornado sa brzinama vetra između 111 i 135 milja na sat.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0