Četiri tornada pogodila južna pregdrađa Čikaga

Četiri tornada pogodila južna pregdrađa Čikaga

10 najboljih gradova u SAD za pronalaženje “hibridnog posla” sa platom od $100 000
Da li je legalno dobiti dete u Americi radi sticanja državljanstva?
Većina poreskih obveznika u Ilinoisu će dobiti poreske olakšice od nekoliko stotina dolara

Nacionalna meteorološka služba potvrdila četiri tornada tokom nedavne oluje u Kankakee okrugu.

Nakon izbijanja snažnih vremenskih nepogoda u petak, barem četiri tornada su potvrđena, a jedan od njih je izazvao uništenje stambene zgrade i naneo je značajnu štetu drveću i elektroenergetskim linijama u Kankakee okrugu, prema zvaničnim izvorima Nacionalne meteorološke službe.

Dva od do četiri tornada su kategorizovana kao EF-1 , uključujući jedan koji je pogodio Momence-u u Kankakee okrugu, sa procenjenom brzinom vetra od 110 milja na sat, prema zvaničnim podacima.

Taj tornado je prešao oko 3.36 milja i imao je maksimalnu širinu od 90 jardi, saopšteno je od strane zvaničnika, i bio je na tlu oko šest minuta.

Niz kukuruznih polja je pogođen od strane tornada, sa jasno vidljivim stazama koje su primećene putem dron snimaka u tom području.

Nakon toga, tornado je pogodio niz dvospratnih zgrada na Harvard ulici, odnoseći krov i deo gornjeg nivoa strukture, prema zvaničnim izvorima.

U oblasti Indiana ulice zabeležena je značajna šteta na drveću i elektroenergetskim linijama. Tornado je potom oštetio još jednu strukturu na farmi istočno od zajednice pre nego što se podigao sa tla.

Drugi EF-1 tornado se spustio u Minooka-u u Kendall okrugu i prešao je više od sedam milja pre nego što se podigao sa tla blizu Joliet-a u Will okrugu. Kako je tornado prelazio preko reke DuPage, intenzivirao se, lomio drveće i uzrokovao strukturnu štetu, prema zvaničnim izvorima. Takođe je prešao preko autoputa I-55 blizu izlaza 251 i nastavio je da nanosi povremenu štetu na drveće dok je ulazio u Joliet, utičući na kampus Joliet Junior koledža.

Nakon toga se podigao sa tla prelazeći preko sportskog kompleksa.

Na unapređenoj Fujita skali, tornadi su klasifikovani u šest kategorija, od EF-0, koji se smatra slabim tornadom, do EF-5, koji je klasifikovan kao “nasilan” tornado sa brzinama vetra većim od 200 milja na sat.

Tornado u Momence-u je bio veoma blizu da bude klasifikovan kao EF-2, “jak” tornado sa brzinama vetra između 111 i 135 milja na sat.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0