Cene kirije ih “teraju” iz gradova: Milenijalci se sele na “najdosadnija mesta na svetu”

Cene kirije ih “teraju” iz gradova: Milenijalci se sele na “najdosadnija mesta na svetu”

Otvorena Njujorška berza, skok vrednosti akcija
Koliko zapravo košta da prodate svoju kuću u Americi? Ova cifra će vas iznenaditi
Novi zakon će zabraniti Airbnb u Njujorku

Tokom poslednje gotovo dve decenije, milenijalci su transformisali čitave četvrti u velikim gradovima širom Sjedinjenih Država. U poređenju sa generacijom X i bejbi-bumerima, veći broj milenijalaca je u mladosti odlazio u gradove, a zatim ostajao u njima duže vreme.

Procenjuje se da oko trećina odraslih pripadnika generacije Z trenutno živi sa svojim roditeljima, a mnogi od njih nisu optimistični u vezi sa mogućnošću posedovanja sopstvenog doma u budućnosti.

U isto vreme, milenijalci stariji i iskusniji, sele se iz gradskih centara i pronalaze svoj dom u predgrađima. Ovi obrasci ukazuju na evoluciju urbanog života i promene u prioritetima različitih generacija koje oblikuju pejzaž savremenih gradova.

U poslednje vreme, telefoni kompanije za nekretnine Suburban Jungle Group su neprestano zvonili, kako navodi Biznis Insajder. Mnogi milenijalci su iznenađeni novim cenama zakupa nekretnina, koje su u velikim gradovima porasle za više od 30 odsto.

Ekonomske promene, naročito rast cena nekretnina, postale su ključni faktor u odluci milenijalaca o mestu stanovanja.

S obzirom na dramatičan porast cena nekretnina u urbanim predgrađima, koja su inače blizu velikih gradova, od 2022. godine, mnogi milenijalci sada razmatraju opciju da se presele još dalje, čak do dva ili tri okruga od gradske vreve, kako bi si mogli da priušte kupovinu kuće, izjavio je sagovornik.

Međutim, postoje i suprotni primeri. Rafai Kamar, agent za nekretnine iz Čikaga, iznosi da su neki milenijalci, koji su prvobitno napustili gradske centre radi periferije, odlučili da se vrate jer jednostavno ne mogu da se pomire sa životom na periferiji i konstantnim putovanjima.

biznis.telegraf.rs

COMMENTS

WORDPRESS: 0