Cena akcija Tesle skočila zahvaljujući superkompjuteru Dojo

Cena akcija Tesle skočila zahvaljujući superkompjuteru Dojo

Investicije u Rolex i luksuzne satove u poslednjih 5 godina donele veći prihod od S&P500
UPS vozači će po novom ugovoru zarađivati 170 000 dolara godišnje
Bazeni u Čikagu se neće otvoriti do 5. jula zbog nedostatka spasilaca

Dojo superkompjuter kompanije Tesla bi mogao da doprinese skoku tržišne vrednosti proizvođača električnih vozila za oko 500 milijardi dolara, tvrde analitičari iz Morgan Stanley-a.

Cena akcija kompanije Tesla skočila je za više od 6% tokom ranog trgovanja u ponedeljak ujutru, nakon optimistične prognoze tima iz Morgan Stanley-a o naporima kompanije u oblasti superkompjutera.

Analitičari iz Morgan Stanley-a, predvođeni dugogodišnjim analitičarem Tesle, Adamom Jonasom, predviđaju da bi ogroman skok u vrednosti mogao da otključa nove izvore prihoda kao što su šira primena robota taksi vozila i brojnih softverskih usluga.

“Investitori već dugo raspravljaju da li je Tesla automobilska ili tehnološka kompanija. Mi verujemo da je i jedno i drugo, uz pretpostavku da će najveću vrednost kompaniji doneti softver i prihodi od usluga”, navodi se u napomeni.

Dojo, interni superkompjuter koji je pet godina razvijan u Tesli, dizajniran je da obučava veštačku inteligenciju da izvršava kompleksne zadatke, kao što je pomoć Teslinom sistemu za asistenciju vozaču Autopilot.

edition.cnn.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0