Cena akcija Tesle skočila zahvaljujući superkompjuteru Dojo

Cena akcija Tesle skočila zahvaljujući superkompjuteru Dojo

Odluka je doneta: McDonald’s i Wendy’s nisu zavaravali kupce lažnim reklamama
Korona virus doveo do rekordne prodaje oružja u Americi
Od 7. februara 2022. novi vozači kamiona u Americi imaće mnogo teže uslove za dobijanje CDL-a 

Dojo superkompjuter kompanije Tesla bi mogao da doprinese skoku tržišne vrednosti proizvođača električnih vozila za oko 500 milijardi dolara, tvrde analitičari iz Morgan Stanley-a.

Cena akcija kompanije Tesla skočila je za više od 6% tokom ranog trgovanja u ponedeljak ujutru, nakon optimistične prognoze tima iz Morgan Stanley-a o naporima kompanije u oblasti superkompjutera.

Analitičari iz Morgan Stanley-a, predvođeni dugogodišnjim analitičarem Tesle, Adamom Jonasom, predviđaju da bi ogroman skok u vrednosti mogao da otključa nove izvore prihoda kao što su šira primena robota taksi vozila i brojnih softverskih usluga.

“Investitori već dugo raspravljaju da li je Tesla automobilska ili tehnološka kompanija. Mi verujemo da je i jedno i drugo, uz pretpostavku da će najveću vrednost kompaniji doneti softver i prihodi od usluga”, navodi se u napomeni.

Dojo, interni superkompjuter koji je pet godina razvijan u Tesli, dizajniran je da obučava veštačku inteligenciju da izvršava kompleksne zadatke, kao što je pomoć Teslinom sistemu za asistenciju vozaču Autopilot.

edition.cnn.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0