Čak 32% američkih domaćinstava nije uplatilo julsku stanarinu ili kredit

Čak 32% američkih domaćinstava nije uplatilo julsku stanarinu ili kredit

Amazon pokrenuo novu “Clinic” uslugu – Proboj na tržište virtuelne nege
Najveća poslovna konferencija balkanske dijaspore u Americi 12. novembra u Compass Areni
Šta uraditi kada izgubite kreditnu karticu – Evo najbitnijih informacija

Veliki ekonomski pad usled pandemije koronavirusa i dalje traje. Gotovo trećina američkih domaćinstava, tačnije 32%, još uvek nije platilo svoje zakupnine i stambene kredite za juli, prema istraživanju Apartment List-a, platforme za iznajmljivanje putem interneta.

Oko 19% Amerikanaca tokom prve nedelje jula uopšte nije platilo stanarinu, a 13% je platilo samo deo zakupnine ili hipoteke.

To je četvrti mesec zaredom da “istorijski visok” broj domaćinstava nije bio u stanju da plati svoj račun za stanovanje na vrije i u celosti navodi se u istraživanju Apartmentlista.

Većina neplaćenih stanarina u aprilu, maju i junu ipak je izvršena do kraja meseca, prenosi List Apartment. Skoro 90% domaćinstava uplatilo je deo ili čitavu stanarinu ili hipoteku do kraja meseca juna  Kašnjena u plaćanju ovih domaćinstava znači da će možda propustiti već sledeću stanarinu, nastavljajući začaran ciklus.

Federalni moratorijum za iseljenje, koji obuhvata oko jedne četvrtine osoba koje iznajmljuju stanove u SAD-u, uspostavljen na početku pandemije, produžen je do kraja avgusta. Ali mnogi su i dalje zabrinuti zbog predstojećeg talasa deložacija širom zemlje, jer se zaštita stanara razlikuje u zavisnosti od države, pa čak i grada. Mnoge – iako ne sve – države i gradovi uveli su zabrane iseljenja; neke su već istekle, ostavljajući stanare na vetrometini kada se broj slučajeva koronavirusa povećava u mnogim mestima u SAD-u.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0