Broj zaraženih u SAD prešao 160000, u Ilinoisu više od 5000!

Broj zaraženih u SAD prešao 160000, u Ilinoisu više od 5000!

Čikago: Evo gde građani mogu da recikliraju staru božićnu jelku
Amerika tužila Google zbog monopola
Fudbaleri Republike Srpske pobednici fudbalskog turnira u Compass Areni

U Sjedinjenim Državama, više od 160 hiljada ljudi je zaraženo koronavirusom, dok je najmanje 3100 umrlo. U žarištu zaraze, saveznoj državi Njujork, umrlo je više od 1.200 ljudi, od toga najviše u gradu Njujorku. Alarmantan broj slučajeva je i u Nju Orleansu, Detroitu i drugim gradovima. Predsednik Donald Tramp promenio je mišljenje i produžio federalna uputstva građanima o socijalnom distanciranju do 30. aprila. Direktor Centara za prevenciju bolesti, Entoni Fauči, predviđa da bi stvari u Americi mogle da se značajno pogoršaju. On upozorava da bi od virusa moglo da oboli i do dva miliona Amerikanaca, da bi broj smrtnih slučajeva mogao da bude veći od 200.000.

Situacija u Čikagu

Guverner J.B. Pritzker i zdravstveni zvaničnici saopštili su u ponedeljak da je potvrđeno 431 novi slučaj koronavirusa u Ilinoisu, uključujući još osam smrtnih slučajeva. Država je sada zabeležila 5.057 slučajeva COVID-19, uključujući 73 smrtna slučaja.

Na svom dnevnom brifingu za novinare, Pritzker je takođe objavio da će terenska bolnica u McCormick Placeu imati na raspolaganju 500 kreveta do kraja nedelje. U alternativnoj nezi biće pripremljeno 3.000 kreveta za pacijente, uglavnom s blagim simptomima koji ne zahtevaju intenzivnu negu, rekao je guverner. Izgradnja je započela na prostoru kongresnog centra tokom vikenda.

Izvor: Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0