Broj obolelih u SAD udvostručen za 3 dana. Više od 200 000 zaraženih!

Broj obolelih u SAD udvostručen za 3 dana. Više od 200 000 zaraženih!

22 broja hitnih službi u Americi koje morate znati
Škole u Čikagu ponovo zatvorene. Povratak učenja na daljinu
Ovo su države u SAD koje i dalje imaju ograničenja i karantin za putnike

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će naredne dve nedelje u borbi protiv koronavirusa biti horor, na dan kada je u Americi prijavljen najveći broj pojedinačnih slučajeva u 24 sata . Broj zaraženih je prešao cifru od 200 hiljada i u ovom  trenutku je više od 90 odsto Amerikanaca pod naredbom da ne napuštaju svoje domove.

Broj žrtava koronavirusa u SAD prevazišao je 4.600, dan pošto je Radna grupa Bele kuće za borbu protiv pandemije objavila sumornu prognozu da nacija treba da se pripremi za mogućih 100 do 240 hiljada smrtnih slučajeva. Epidemiolog Entoni Fauči je, međutim, izrazio nadu da, uz mere sprečavanja širenja virusa, bilans neće biti tako visok. Za to vreme, stručnjaci su saopštili da 25 odsto ljudi sa koronavirusom ne pokazuje nikakve simptome, što dodatno doprinosi širenju bolesti.

Radna grupa Bele kuće za borbu protiv koronavirusa predstavila je sumorne projekcije – procenu da bi virus samo u SAD mogao da usmrti između 100 i 240 hiljada ljudi. Predsednik SAD Donald Tramp upozorio je Amerikance da predstoje teške dve do tri nedelje.


Situacija u Ilinoisu

Zvaničnici države Ilinois su u sredu prijavili 986 novih slučajeva COVID-19 i 42 smrtna slučaja. To je najveći broj smrtnih slučajeva prijavljenih od početka epidemije. Do sada je u državi Ilinois bilo 6.980 registrovanih slučajeva koronavirusa, od toga 141 sa smrtnim ishodom.

Izvor: Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0