fbpx

Broj imigracionih slučajeva koji čekaju na odgovor dostigao istorijski rekord

Broj imigracionih slučajeva koji čekaju na odgovor dostigao istorijski rekord

ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!
Kako dobiti državljanstvo SAD? Put do američkog pasoša u 10 koraka
Šta je proces denaturalizacije i da li američki građani mogu ostati bez državljanstva?

U Americi trenutno postoji oko 1,3 miliona slučajeva koji čekaju na odluku imigracionog sudije – što je dvostruko veći broj slučajeva u odnosu na 2017. godinu. Odluka imigracionih sudija dala bi odgovor da li migranti mogu legalno da ostanu u SAD-u, pokazuju novoobjavljeni podaci koje je pregledao Akios.

Zašto je to važno: Brzo rastući broj slučajeva koji su na čekanju, još je jedan znak lošeg imigracionog sistema. Migranti su na odluku suda čekali u proseku skoro 950 dana – odnosno oko dve i po godine života.

Duga vremena čekanja takođe mogu biti mamac za neke ljude koji razmišljaju o prelasku američko-meksičke granice. Dok čekaju da im se odgovori na zahtev, verovatno će im biti dozvoljeno da čekaju i rade u SAD pre bilo kakve potencijalne deportacije.

Do sada su ove fiskalne godine imigracioni sudovi preuzeli gotovo dvostruko više slučajeva nego što su okončali, sa 127.000 novih slučajeva, prema podacima Menadžmenta za pristup transakcijskim zapisima Univerziteta u Sirakuzi (TRAC), koji analizira milione evidencija predmeta .

Više od 290.000 Gvatemalaca trenutno čeka na zaostatke u imigracionom sudu, kao i preko četvrt miliona stanovnika Hondurasa.
Okrug Los Angeles ima najviše stanovnika sa nerešenim slučajevima deportacije 70.560. Zatim sledi okrug Harris, Teksas; Okrug Kvins, Njujork; Okrug Miami-Dade, Florida; i okrugu Dallas u Teksasu.
Samo 21% imigranata – uključujući decu bez pratnje – imalo je pravno zastupanje kada im je naređeno da budu deportovani, kaže Kocher.

COMMENTS

WORDPRESS: 0