Borba za radna mesta u Illinois Tollway, nakon predloženih otpuštanja

Borba za radna mesta u Illinois Tollway, nakon predloženih otpuštanja

Apple ima novi projekat: U planu proizvodnja kućnih robota
Evo kako da postanete deo grupne tužbe protiv Google-a i naplatite odštetu
Poslanici usvojili budžet vredan 46 milijardi dolara. Evo koliko novca će dobiti svaki stanovnik Ilinoisa

Radnici na autoputevima u saveznoj državi Illinois bore se da sačuvaju svoja radna mesta usred predloženih smanjenja.

Planirana smanjenja poslova na autoputevima u saveznoj državi Illinois izazvala su ogorčenje među radnicima, koji se sada aktivno bore da sačuvaju svoja radna mesta. Ovi predlozi mogli bi dovesti do značajnih smanjenja u radnoj snazi na autoputevima, što bi moglo uticati na održavanje i funkcionisanje ovih ključnih saobraćajnica.

Radnici na autoputevima tvrde da su njihovi poslovi od suštinskog značaja za održavanje bezbednosti i efikasnosti puteva, posebno u pogledu naplate putarine i održavanja infrastrukture. Oni ističu važnost svojih uloga u održavanju sigurnosti putnika i efikasnog transporta robe duž autoputeva u saveznoj državi Illinois.

Očekuje se da će se borba radnika za sačuvanje radnih mesta nastaviti dok se rasprava o budžetu i planovima za smanjenje poslova na autoputevima nastavlja.

Sindikalni zvaničnici su izjavili za NBC Chicago-u da su pregovarali sa agencijom za naplatu putarine mesecima i ponudili kontrapredlog. Sindikat želi da agencija produži datum otpuštanja, proširi predloženu otpremninu i obešteti zaposlene za iskorišćeni godišnji odmor i bolovanje.

nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0