Bez dogovora o novom paketu pomoći, Tramp najavio nove izvršne uredbe

Bez dogovora o novom paketu pomoći, Tramp najavio nove izvršne uredbe

Danas je “Black Friday” – Evo kako je nastao najveći šoping fenomen na svetu
Evo zbog čega je očekivani životni vek u Americi najniži u poslednjih 25 godina
Restorani u SAD ograničavaju pristup određenim stolovima samo za najbogatije goste

Period neizvesnosti je pred nama. Članovi Parlamenta i Senata napustili su Vašington bez dogovora, što može dovesti do kašnjenja preko potrebne pomoći milionima građana SAD koji su krajem jula ostali bez ikakvih prihoda.

Na konferenciji održanoj u petak uveče u golf klubu u Nju Džersiju, Tramp je rekao: “ako demokrate nastave da drže ovaj paket pomoći kao taoca, ja ću postupiti po svojom ovlašćenjima kao predsednik kako bih Amerikancima pružio pomoć koja im je potrebna.

Trump je rekao da će možda izdati izvršne naredbe o deložacijama, dugovima za studentske zajmove i dozvoliti državama da zamene sredstva za pomoć od COVID-a u svoje programe za slučaj nezaposlenosti. Takođe je rekao da će verovatno izdati izvršnu naredbu za odlaganje naplate poreza (Social Security payroll taxes), što je ideja koja ima manju podršku među njegovim republikanskim saveznicima.

Zasedanje održano na Capitol Hillu u petak usledilo je nakon sastanka koji je prvi put doveo u pitanje sumnju u sposobnost Trampove administracije i demokrata da se slože oko petog predloga zakona kao odgovora na COVID-19.

Izvor: Chicago Tribune

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0