Bajden potpisao dvopartijski zakon o reformi oružja

Bajden potpisao dvopartijski zakon o reformi oružja

Taste Atlas objavio listu najboljih jela i kuhinja. Srpska pljeskavica među 100 najboljih svetu
Zima se vraća u Čikago: Očekuju nas olujni vetar, ledena kiša i sneg
Rekordni rezultati Er Srbija na liniji za Njujork, veliko interesovanje za letove za Čikago

Predsednik Džo Bajden potpisao je u subotu rano ujutru najveći zakon o reformi oružja u poslednjih nekoliko decenija, nakon višegodišnjih zastoja u nastojanjima da se pooštre zakoni o oružju.

Bajdenov potpis dolazi samo dan nakon što su parlamenti Predstavničkog doma usvojili dvopartijski zakon u nastojanju da ograniče pristup oružju za najmlađe kupce, prestupnike u porodici i druge koji bi mogli predstavljati rizik za njihove zajednice. Dvopartijski zakon o sigurnijim zajednicama takođe bi finansirao programe bezbednosti u školama i mentalnog zdravlja.

Senat je to pitanje usvojio u četvrtak kasno.

„Iako ovaj zakon ne čini sve što želim, on uključuje akcije na koje sam dugo pozivao da će spasiti živote“, rekao je Bajden uoči potpisivanja zakona.

Zakonodavci su se trudili da pronađu rešenje za nedavni niz masakra iz vatrenog oružja nakon masovnih pucnjava u Bafalu, Njujork, prodavnici prehrambenih proizvoda i osnovnoj školi u Teksasu prošlog meseca.

Novi zakon pojačava proveru prošlosti za kupce oružja od 18 do 21 godine. Mogućnost lakog pristupa vatrenom oružju za mlade odrasle je bila pod povećanim nadzorom nakon što su 18-godišnjaci naoružani jurišnim puškama izvršili pucnjavu u Bafalu i Uvaldeu u Teksasu.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0