Bajden poništio Trampovu uredbu o zabrani viza i zelenih karti za legalne imigrante!

Bajden poništio Trampovu uredbu o zabrani viza i zelenih karti za legalne imigrante!

Od poslovnih viza do “Lutrije za Zelenu Kartu”: Evo kako sve možete imigrirati u SAD
Kako da se vratite u Sjedinjene Države ako ste izgubili zelenu kartu?
Rok za uvođenje REAL ID pomeren za maj 2023. godine. Evo šta to znači za imigrante

Predsednik Džo Bajden u sredu je opozvao odluku o zabrani legalne imigracije, koja je donesena u vreme administracije bivšeg predsednika Donalda Trampa, a koja se odnosila na članove porodica američkih građana i stanovnika, kao i za korisnike lutrije za zelenu kartu.

U izjavi, Bajden je rekao da naredba bivšeg predsednika Donalda Trampa kojom se blokiraju aplikanti za zelene karte i privremeni strani radnici „ne unapređuje interese Sjedinjenih Država“.

Suprotno tome, to nanosi štetu Sjedinjenim Državama, uključujući sprečavanje određenih članova porodica državljana Sjedinjenih Država i zakonitih stalnih stanovnika da se pridruže svojim porodicama ovde“, navodi se u Bajdenovoj izjavi. „To takođe šteti privredi u Sjedinjenim Državama koja koristi talente iz celog sveta. I šteti pojedincima koji su izabrani da dobiju priliku da se prijave i onima koji su takođe dobili imigrantske vize putem lutrije za izdavanje viza za fiskalnu godinu 2020. ”
Trampova administracija opravdala je zabranu neophodnom za zaštitu američkih radnika i američkog tržišta rada s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Poslovne grupe, uključujući tehnološku industriju, i advokati imigranata izrazili su proteklih nedelja zabrinutost da se administracija Bajdena nije izjasnila o bilo kakvim planovima za uklanjanje zabrane, koja je uvedena u aprilu, a zatim proširena u junu.

Ovim proglašenjem ukidaju se delovi zabrane iz Trampove ere, ali zabrana radnih viza i dalje ostaje, mada bi trebalo da istekne krajem marta.

U decembarskoj proklamaciji, Tramp je tvrdio: „Prijem radnika u nekoliko kategorija neimigrantskih viza takođe predstavlja rizik od raseljavanja i stavljanja u nepovoljniji položaj radnika Sjedinjenih Država tokom ekonomskog oporavka nakon izbijanja COVID-19“.

Izvor: Politico

COMMENTS

WORDPRESS: 0