Avio taksijem od aerodroma O Hare do centra Čikaga za 10 minuta

Avio taksijem od aerodroma O Hare do centra Čikaga za 10 minuta

Deset najboljih i najposećenijih muzeja u Americi
11 stvari za koje verovatno niste znali da su nastale u Čikagu!
Ispitali smo životni vek u SAD. U ovim državama Amerikanci žive najduže

United Airlines i Archer Aviation najavili su pokretanje avio taksi linije sa međunarodnog aerodroma O’Hare u Čikagu. Planirana avio taksi linija putnike će sa međunarodnog aerodroma O’Hare prevoziti do Near West Side-a za oko 10 minuta.

Kompanije planiraju da započnu uslugu 2025. godine između aerodrome O’Hare i Vertiport -a. Kompanije su u saopštenju navele da će se fokusirati na rute između Vertiport-a i O’Hare aerodroma, i naknadno razviti rute za povezivanje drugih zajednica.

Kompanije planiraju da pokrenu sličnu uslugu sa međunarodnog aerodroma Newark Liberty i Njujorka. Za ovu vrstu prevoza putnika će se koristiti Archer avion Midnight, električni avion za vertikalno poletanje i sletanje. Proizvodnja aviona je pri kraju i očekuje se da će testiranje početi sredinom 2023. godine.

ComEd radi sa kompanijama na uspostavljanju energetske infrastrukture za ovu uslugu. Archer i United u svom saopštenju nisu istakli koliko će usluga koštati, ali se navodi da bi to bila „cenovno konkurentna alternativa kopnenom prevozu“.

Wgntv

COMMENTS

WORDPRESS: 0