Aviokompanije u SAD uvode obavezno nošenje maski za putnike

Aviokompanije u SAD uvode obavezno nošenje maski za putnike

Još jedna zlatna medalja iz Amerike Teslinom narodu
Odloženo suđenju Snapchat-u zbog kršenja zakona o privatnosti Ilinoisa
Bajden priprema novi zakon koji bi doneo legalan status za 11 miliona ilegalnih imigranata

Najveće američke aviokompanije će u naredne dve nedelje početi da zahtevaju od putnika da pokrivaju lice, a obezbediće im i maske, dok se planiraju i druge mere da bi se sprečilo širenje koronavirusa u avio-saobraćaju, prenosi agencija Rojters.

Junajted je u petak najavio da će od juna temeljno dezinfikovati površine u kabini pre svakog leta, što je samo jedan od koraka koje aviokompanije preduzimaju da bi pomogle putnicima da se osećaju bezbedno da lete za vreme pandemije, koja je teško pogodila avio-industriju.

Sa zvaničnicima u Vašingtonu razgovara se i o drugim merama, kao što su testiranje na virus i provera temperature putnika pre ulaska u avion, rekao je direktor za komunikacije Junajteda Džoš Ernest.

Aviokompanije Sautvest i Aljaska u petak su takođe najavile da uvode obavezno pokrivanje lica. Kompanija Džetblu prva je uvela takvu politiku, a u četvrtak su joj se pridružili Junajted, Delta, Amerikan i Frontir.

Najveće kompanije će obezbediti maske za putnike koji ih nemaju. Federalna uprava za avio-saobraćaj ne zahteva pokrivanje lica, već je saopštila da samo reguliše pitanja direktno povezana sa bezbednošću letenja.

Na pitanje kako aviokompanije planiraju da sprovode politiku o pokrivanju lica, Džoš Ernest iz Junajteda je odgovorio: “Tražićemo od putnika da se povinuju tom zahtevu”.

Piter Defazio, predsedavajući Odbora za saobraćaj i infrastrukturu u Predstavničkom domu pozdravio je mere koje aviokompanije preduzimaju i pozvao američku vladu “da usvoji jasnu i usklađenu politiku koja odražava ozbiljnost globalne pandemije”.

Aviokompanije zahtevaju i od svojih zaposlenih da pokrivaju lice. U Kanadi, regulatori su od prošlog meseca počeli da zahtevaju da putnici pokrivaju lice tokom ukrcavanja i leta, a Evropska komisija saopštila je da utvđuje pravila za bezbedno obnavljanje avio-saobraćaja.

Izvor: Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0