Autonomni taksiji bez vozača dobili dozvolu za vožnju u San Francisku

Autonomni taksiji bez vozača dobili dozvolu za vožnju u San Francisku

Nova zimska oluja doneće u petak sneg i kišu u oblast Čikaga
Novak može da igra na US Openu: Amerika ukida obavezu vakcinacije od 11. maja
Amazon ulazi na tržište zdravstvene žaštite otvaranjem klinika “One Medical” širom SAD

Kalifornijska komisija za komunalne usluge (CPUC) je uprkos snažnom protivljenju lokalne zajednice i gradskih agencija omogućila robotaksijima kompanija Alphabet i General Motors vožnju San Franciskom u svako doba dana.

Nakon donete odluke robotaksiji Waymo i Cruise smeju da voze gradom putnike i danju i noću, pa im tu uslugu mogu i naplatiti.

Do 100 km/h na sat i po lošem vremenu

Waymo će smeti da vozi brzinom do 100 kilometara na sat i po lošem vremenu, dok će Cruise biti ograničen na 60 kilometara na sat i neće smeti da vozi kada vremenske prilike to ne dopuštaju.

Komisija je šest sati saslušavala komentare lokalnog stanovništva i posebnih interesnih grupa koje podržavaju ili se protive odluci.

Agencija za prevoz i bezbednost tvrdi da robotski automobili mogu ometati vatrogasce, uzrokovati saobraćajne gužve i kršiti druga pravila u saobraćaju, te da kompanije nisu u potpunosti otkrile podatke koji ukazuju na te probleme. Agencija je zato zatražila opreznije uvođenje robotaksija.

Cruise i Waymo, s druge strane, tvrde da su njihovi robotaksiji bezbednost od ljudskih vozača te da nisu uzrokovali smrt ili povrede opasne po život tokom miliona ukupno pređenih kilometara.

Alphabet i General Motors sada imaju dopuštenje za pokretanje plaćene taksi službe u celom gradu u svako doba dana i saopštile su da zbog toga planiraju da uvedu više automobila. Zajedno imaju više od 500 autonomnih vozila, koja se već nalaze na putevima San Franciska.

Cruise i Waymo nisu nagovestili u kom roku mogu uspostaviti danonoćnu uslugu taksija, ali su obećali da će to učiniti uskoro.

N1

COMMENTS

WORDPRESS: 0