Apple predstavio novu funkciju ‘NameDrop’ za deljenje podataka između iPhone uređaja

Apple predstavio novu funkciju ‘NameDrop’ za deljenje podataka između iPhone uređaja

Nikola Jokić ruši rekorde NBA lige
NASCAR stiže na ulice Čikaga sledeće godine. Ovo će biti trasa trke
U Milenijum parku svečano postavljena Božićna jelka, poklon srpske porodice iz Čikaga

Jedna od novih funkcija u predstojećem iOS 17 je NameDrop, koji omogućava korisnicima iPhone-a i Apple Watch-a da razmene kontaktne podatke sa drugima za nekoliko sekundi. To je nešto što će mnogi vaši kolege i klijenti želeti da isprobaju. Evo kako funkcioniše.

Ukratko, pametno nazvana funkcija NameDrop može delovati poput elektronske poslovne kartice koju digitalno delite s ljudima koje sretnete samo približavanjem vašeg iPhone-a ili Apple Watch-a. To je alat jednostavan za korišćenje koji omogućava obe strane da odaberu koje informacije žele da podele – iako neće raditi s Android uređajima, biće korisno svima koji koriste iPhone.

Šta vam je potrebno? NameDrop koristi iste tehnologije kao AirDrop, ali je fokusiran na razmenu kontakt informacija. Potreban vam je iPhone XR ili noviji uređaj sa iOS 17 da bi funkcija radila. Takođe možete koristiti ovu funkciju s Apple Watch-om koji koristi watchOS 10 ili noviji.

Oba uređaja takođe moraju imati uključene Wi-Fi, Bluetooth i AirDrop, jer AirDrop funkcioniše tako što stvara mrežu direktno između uređaja. Apple još nije objavio iOS 17, ali je program javnog beta testiranja aktivan, pa neki vaši kolege i prijatelji već možda koriste ovaj alat.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0